De markt voor nieuwverkopen vertoonde over het eerste kwartaal een daling met 2,4 procent maar is in april weer verder weggezakt met een min van ruim vier procent.

“Dat de markt voor gebruikte personenwagens stabiel blijft is, gezien alle politieke en economische onzekerheid, goed nieuws voor de autosector omdat het een cruciale factor is voor de verkoop van nieuwe auto’s. De consument begint er van te profiteren dat meer van de laatste, veiligste en schoonste auto’s nu op de markt beginnen te komen,” zegt directeur Mike Hawes van de Society of Motor Manufacturers and Traders. Die organisatie wijst er op dat er in het eerste kwartaal 30 procent meer tweedehands elektrische auto’s werden verkocht dan een jaar eerder. Auto’s met een zogenaamde alternatieve aandrijving vertegenwoordigen echter nog altijd niet meer dan 1,6 procent van alle transacties, aldus de SMMT. Op de Britse tweedehandsmarkt verliest diesel ook nog altijd minder terrein dan bij de nieuwverkopen.