Auto1 wil naar de beurs

Het Duitse Auto1 wil in het eerste kwartaal van dit jaar naar de beurs in Frankfurt. Het moederbedrijf van wijkopenautos.nl en autohero.nl hoopt daarmee een miljard euro op te halen.

Japanners stoppen bijna half miljard in Auto1

Auto1 wil dit bedrag voornamelijk investeren in Autohero, het platform voor de verkoop van gebruikte auto’s aan particulieren. Een deel van het geld wordt echter ook gebruikt om lopende leningen af te lossen.

30 landen

Auto1 is in 2012 opgericht als platform voor de professionele autohandel. Het Duitse bedrijf heeft inmiddels eigen sites in meer dan 30 landen en geldt als Europees marktleider voor de verkoop van occasions. Sinds enige tijd richt Auto1 zich met Autohero ook op de autoverkoop aan particulieren. Het bedrijf verkocht in 2019 meer dan 615.000 voertuigen en draaide daarmee een omzet van rond de 3,5 miljard euro.

Meest waardvolle

De beursgang is aangekondigd in een brief van CEO Christian Bertermann, één van de oprichters van Auto1. Het bedrijf wordt vaak aangeduid als de meest waardevolle Duitse start-up die nog niet aan de beurs is genoteerd. Tot de huidige financiers behoren onder meer het Japanse tech-fonds Softbank dat in 2018 voor 460 miljoen instapte. Marktanalisten wijzen er wel op dat Auto1 op de business-to-consumers markt veel grote concurrenten kent. Dank aan Autoscout24, Mobile.de, grote dealergroepen als Emil Frey en in ons land onder meer carnext.com.

Het met de beursgang opgehaalde geld zal dan ook vooral aan marketing besteed moeten worden om die concurrentie het hoofd te bieden en de verdere groei te realiseren waar nieuwe aandeelhouders op rekenen.

Reacties

[…] ook: Auto1 wil naar de beurs Auto1 Group verhandelt 120.000 […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Auto1 maakt bijna 600 euro winst per auto op
Auto1 wil naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Auto1 wil naar de beurs

Het Duitse Auto1 wil in het eerste kwartaal van dit jaar naar de beurs in Frankfurt. Het moederbedrijf van wijkopenautos.nl en autohero.nl hoopt daarmee een miljard euro op te halen.

Japanners stoppen bijna half miljard in Auto1

Auto1 wil dit bedrag voornamelijk investeren in Autohero, het platform voor de verkoop van gebruikte auto’s aan particulieren. Een deel van het geld wordt echter ook gebruikt om lopende leningen af te lossen.

30 landen

Auto1 is in 2012 opgericht als platform voor de professionele autohandel. Het Duitse bedrijf heeft inmiddels eigen sites in meer dan 30 landen en geldt als Europees marktleider voor de verkoop van occasions. Sinds enige tijd richt Auto1 zich met Autohero ook op de autoverkoop aan particulieren. Het bedrijf verkocht in 2019 meer dan 615.000 voertuigen en draaide daarmee een omzet van rond de 3,5 miljard euro.

Meest waardvolle

De beursgang is aangekondigd in een brief van CEO Christian Bertermann, één van de oprichters van Auto1. Het bedrijf wordt vaak aangeduid als de meest waardevolle Duitse start-up die nog niet aan de beurs is genoteerd. Tot de huidige financiers behoren onder meer het Japanse tech-fonds Softbank dat in 2018 voor 460 miljoen instapte. Marktanalisten wijzen er wel op dat Auto1 op de business-to-consumers markt veel grote concurrenten kent. Dank aan Autoscout24, Mobile.de, grote dealergroepen als Emil Frey en in ons land onder meer carnext.com.

Het met de beursgang opgehaalde geld zal dan ook vooral aan marketing besteed moeten worden om die concurrentie het hoofd te bieden en de verdere groei te realiseren waar nieuwe aandeelhouders op rekenen.

Reacties

[…] ook: Auto1 wil naar de beurs Auto1 Group verhandelt 120.000 […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Auto1 maakt bijna 600 euro winst per auto op