De gemiddelde occasionprijs steeg in een jaar tijd van 18.925 euro naar 19.606 euro. Er werd vooral gezocht naar de Volkswagen Golf en Tesla Model S.’

Recordstijging

Sinds de start van de coronapandemie in het voorjaar van 2020 zijn er veel ontwikkelingen op de occasionmarkt geweest aldus AutoScout24. ‘Waar de occasionverkoop eerst te maken kreeg met een flinke tegenvaller, trok de interesse al snel weer aan. Sinds het begin van dit jaar is er een blijvende recordstijging in de vraag naar occasions zichtbaar. Deze trend zet ook door in de verkoopcijfers, waar de verkoop van gebruikte personenauto’s door autobedrijven aan eindgebruikers in april is uitgekomen op 121.994 stuks, 51,1 procent meer dan in dezelfde maand van 2020.

In de zoektocht naar een tweedehandsauto blijft de Volkswagen Golf op dit moment het meest gewild. Dit model wordt in de top tien meest bekeken auto’s op de tweede plaats gevolgd door de Volkswagen Polo en op de derde plaats door de Audi A3.

Populairste auto’s april
1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. Audi A3
4. Audi A4
5. Ford Focus
6. Ford Fiesta
7. BMW 320
8. Opel Corsa
9. Renault Clio
10. Opel Astra

Populairste EV’s april
1. Tesla Model S
2. Audi e-tron
3. Tesla Model 3
4. Renault ZOE
5. Volkswagen e-Golf
6. BMW i3
7. Tesla Model X
8. Nissan Leaf
9. Porsche Taycan
10. Polestar 2