Indicata: occasionverkoop in augustus met 11 procent gestegen

Nederland is een van de landen die de grootste klappen krijgt als het gaat om de verkoop van nieuwe auto’s. De nieuwverkoop is in de eerste helft van 2021 28 procent lager dan in dezelfde periode in 2019, en 25,5 procent lager dan in 2018. De occasionverkoop lag in augustus 11 procent hoger dan in juli. Dit meldt Indicata in haar meest recente Market Watch.

Volkswagen Polo verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2020

De online B2C-verkoop van occasions steeg in augustus met 11 procent ten opzichte van de maand juli, maar is 5,4 procent lager vergeleken met augustus 2020. De eerste 8 maanden laten slechts een groei zien van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en van 6 procent vergeleken met augustus 2019, constateert Indicata.

Elektrisch

De verkoop van elektrische auto’s was in augustus 34 procent hoger dan in juli en 117 procent hoger dan in augustus 2020. In tegenstelling tot andere landen verkopen elektrische auto’s net zo snel als andere aandrijflijnen. Met een omloopsnelheid van 4,2x op elektrische auto’s en 4,7x op hybride auto’s, die vergelijkbaar zijn met benzine- en dieselvoertuigen.

Polo

De VW Polo is de best verkochte auto tot 4 jaar oud, aldus Indicata. ‘Maar hij staat toch gemiddeld 58,8 dagen op voorraad. Daarentegen is de Toyota Auris met 41,4 dagen op voorraad de snelst verkopende auto is in augustus’.

Door de toegenomen vraag in augustus meet Indicata een lichte impact op de prijzen bij nieuwste occasions (tot 3 jaar oud) ondanks de verwachting dat de gemiddelde prijzen zouden dalen, gezien hun levenscyclus.

Lees ook:
Indicata: verkoop elektrische auto’s overtreft alle andere aandrijflijnen

Indicata: occasionverkoop in augustus met 11 procent gestegen - Automobielmanagement.nl

Indicata: occasionverkoop in augustus met 11 procent gestegen

Nederland is een van de landen die de grootste klappen krijgt als het gaat om de verkoop van nieuwe auto’s. De nieuwverkoop is in de eerste helft van 2021 28 procent lager dan in dezelfde periode in 2019, en 25,5 procent lager dan in 2018. De occasionverkoop lag in augustus 11 procent hoger dan in juli. Dit meldt Indicata in haar meest recente Market Watch.

Volkswagen Polo verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2020

De online B2C-verkoop van occasions steeg in augustus met 11 procent ten opzichte van de maand juli, maar is 5,4 procent lager vergeleken met augustus 2020. De eerste 8 maanden laten slechts een groei zien van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en van 6 procent vergeleken met augustus 2019, constateert Indicata.

Elektrisch

De verkoop van elektrische auto’s was in augustus 34 procent hoger dan in juli en 117 procent hoger dan in augustus 2020. In tegenstelling tot andere landen verkopen elektrische auto’s net zo snel als andere aandrijflijnen. Met een omloopsnelheid van 4,2x op elektrische auto’s en 4,7x op hybride auto’s, die vergelijkbaar zijn met benzine- en dieselvoertuigen.

Polo

De VW Polo is de best verkochte auto tot 4 jaar oud, aldus Indicata. ‘Maar hij staat toch gemiddeld 58,8 dagen op voorraad. Daarentegen is de Toyota Auris met 41,4 dagen op voorraad de snelst verkopende auto is in augustus’.

Door de toegenomen vraag in augustus meet Indicata een lichte impact op de prijzen bij nieuwste occasions (tot 3 jaar oud) ondanks de verwachting dat de gemiddelde prijzen zouden dalen, gezien hun levenscyclus.

Lees ook:
Indicata: verkoop elektrische auto’s overtreft alle andere aandrijflijnen