De online B2C-verkoop van occasions steeg in augustus met 11 procent ten opzichte van de maand juli, maar is 5,4 procent lager vergeleken met augustus 2020. De eerste 8 maanden laten slechts een groei zien van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en van 6 procent vergeleken met augustus 2019, constateert Indicata.

Elektrisch

De verkoop van elektrische auto’s was in augustus 34 procent hoger dan in juli en 117 procent hoger dan in augustus 2020. In tegenstelling tot andere landen verkopen elektrische auto’s net zo snel als andere aandrijflijnen. Met een omloopsnelheid van 4,2x op elektrische auto’s en 4,7x op hybride auto’s, die vergelijkbaar zijn met benzine- en dieselvoertuigen.

Polo

De VW Polo is de best verkochte auto tot 4 jaar oud, aldus Indicata. ‘Maar hij staat toch gemiddeld 58,8 dagen op voorraad. Daarentegen is de Toyota Auris met 41,4 dagen op voorraad de snelst verkopende auto is in augustus’.

Door de toegenomen vraag in augustus meet Indicata een lichte impact op de prijzen bij nieuwste occasions (tot 3 jaar oud) ondanks de verwachting dat de gemiddelde prijzen zouden dalen, gezien hun levenscyclus.

Lees ook:
Indicata: verkoop elektrische auto’s overtreft alle andere aandrijflijnen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding