Het Deense AUTOproff heeft in 2021 meer dan 120.000 auto’s geveild. ‘De overname voegt de groothandel toe aan het aanbod van AutoScout24 en stelt autobedrijven in staat om auto’s in heel Europa digitaal te kopen en verkopen, zowel op retail- als op groothandelsniveau’. Edgar Berger, directeur van AutoScout24: “Met deze overname wordt AutoScout24 een one-stop oplossing voor digitale retail en digitale groothandel van auto’s in Europa.”

Volledig geïntegreerd

Jesper Ratza, CEO en oprichter van AUTOproff zegt: “Onze samenwerking met AutoScout24 zal ons helpen om onze B2B-oplossing snel uit te breiden in heel Europa en de totstandkoming mogelijk maken van Europa’s eerste volledig geïntegreerde C2B-B2B-B2C-oplossing voor de handel in gebruikte auto’s.”

Nederland

Het Deense managementteam van AUTOproff zal een belang behouden en het bedrijf blijven leiden. De Nederlandse vestiging van AUTOproff in Zwolle wordt gevormd door Stephan Tempert (country manager), John Engels (sales manager), Margreet van der Linden (customer support & sales) en Laurens van der Zanden (medewerker customer support & sales).

Lees ook:
AutoScout24: gemiddelde occasionprijs naar 22.370 euro