AUTO1: ‘handel in gebruikte EV’s met meer dan 100 procent toegenomen’

Er zijn vorig jaar op het platform van AUTO1.com 11.500 tweedehands elektrische voertuigen (vol-elektrisch en hybride) verkocht. Dat is volgens het bedrijf een groei van meer dan 100 procent in de b2b-handel van elektrische voertuigen.

AUTO1 deed een analyse naar de handel in elektrische voertuigen en bevroeg daarvoor 16.700 van haar Europese partners. In 2021 noteerde het bedrijf de hoogste vraag naar elektrische en hybride auto’s in Denemarken, Finland en Nederland. Auto’s tussen één en vijf jaar oud waren goed voor bijna 60 procent van alle geëlektrificeerde auto’s die werden verhandeld. Ongeveer 40 procent van alle verhandelde EV’s had een kilometerstand tussen 10.000 en 50.000 km.

Lease en vleet

De Europese handel in stekkerauto’s op AUTO1 bedroeg in 2021 bijna 80 procent van het totaal. Het meeste aanbod komt van fabrikanten en de lease en verhuur. ‘Als we kijken naar de verschillende aanbieders, zien we dat OEM’s, verhuur- en leasemaatschappijen een groter aandeel EV’s in hun autoportefeuille hebben dan dealers of consumenten. Die eerste groep doet meestal afstand van de auto’s na 6 tot 48 maanden. Dealers of consumenten doen dit meestal na 48 maanden

Toyota populairst

In 2021 waren de top drie merken voor EV’s die werden verhandeld Toyota, Tesla en Volkswagen. In de meerderheid van de Europese landen waar AUTO1 actief is, zijn hybrides van Toyota de populairste auto’s die op het platform worden verhandeld, laat het platform nog weten.

Lees ook:
‘Betere ervaring met elektrisch rijden blijft nodig’

Reageren
500 tekens over
AUTO1: ‘handel in gebruikte EV’s met meer dan 100 procent toegenomen’ - Automobielmanagement.nl

AUTO1: ‘handel in gebruikte EV’s met meer dan 100 procent toegenomen’

Er zijn vorig jaar op het platform van AUTO1.com 11.500 tweedehands elektrische voertuigen (vol-elektrisch en hybride) verkocht. Dat is volgens het bedrijf een groei van meer dan 100 procent in de b2b-handel van elektrische voertuigen.

AUTO1 deed een analyse naar de handel in elektrische voertuigen en bevroeg daarvoor 16.700 van haar Europese partners. In 2021 noteerde het bedrijf de hoogste vraag naar elektrische en hybride auto’s in Denemarken, Finland en Nederland. Auto’s tussen één en vijf jaar oud waren goed voor bijna 60 procent van alle geëlektrificeerde auto’s die werden verhandeld. Ongeveer 40 procent van alle verhandelde EV’s had een kilometerstand tussen 10.000 en 50.000 km.

Lease en vleet

De Europese handel in stekkerauto’s op AUTO1 bedroeg in 2021 bijna 80 procent van het totaal. Het meeste aanbod komt van fabrikanten en de lease en verhuur. ‘Als we kijken naar de verschillende aanbieders, zien we dat OEM’s, verhuur- en leasemaatschappijen een groter aandeel EV’s in hun autoportefeuille hebben dan dealers of consumenten. Die eerste groep doet meestal afstand van de auto’s na 6 tot 48 maanden. Dealers of consumenten doen dit meestal na 48 maanden

Toyota populairst

In 2021 waren de top drie merken voor EV’s die werden verhandeld Toyota, Tesla en Volkswagen. In de meerderheid van de Europese landen waar AUTO1 actief is, zijn hybrides van Toyota de populairste auto’s die op het platform worden verhandeld, laat het platform nog weten.

Lees ook:
‘Betere ervaring met elektrisch rijden blijft nodig’