Hoewel ruim 63 procent van de ondervraagden via ADSL of de kabel contact maakt met internet, belt 23 procent nog in via een ISDN-modem. Dertien procent maakt zelfs nog gebruik van een 56k modem. Naast de internetverbindingen lopen ook de besturingssystemen nogal uiteen. Windows XP en Windows98 worden het meest gebruikt (resp. 46 en 33 procent). Elf procent werkt met Windows2000/NT. Verder geeft negen procent van de respondenten aan nog te werken met Windows95, een systeem dat fabrikant Microsoft niet eens meer ondersteunt. Tweederde van de ondervraagden geeft aan afgekeurde auto’s af te melden. Volgens een ruime meerderheid (92 procent van de ondervraagden) ligt dat aantal onder de vijf procent. De keren dat een steekproefcontroleur een bedrijf bezoekt, zijn redelijk verdeeld. Een kwart zegt de controleur jaarlijks tussen de één en de tien keer te zien; ruim de helft schat in dat hij tussen de elf en de dertig keer langskomt. Eenvijfde deel van de ondervraagden zegt de steekproefcontroleur vaker dan dertig keer per jaar te zien. RDC vroeg in september via haar dienstenpagina alle APK-gebruikers mee te werken aan de enquête. Deze kon online worden ingevuld. Uiteindelijk vulden 472 respondenten de enquête in. RDC zegt de resultaten te gebruiken voor verdere productontwikkeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding