Het pakket diagnoseapparatuur van Bosch is ondergebracht bij Automotive Academy, de diagnose-experts van Van Heck. Hiermee zijn, naast de fysieke levering en installatie van de apparatuur, ook alle specifieke trainingen die verbonden zijn aan de apparatuur in één hand. Automotive Academy zal voor de Bosch-trainingen gebruik gaan maken van het moderne trainingscentrum van Bosch in Barneveld. Naast de specifieke diagnoseapparatuurtrainingen gaat Automotive Academy ook trainingen van het BIS-concept (Bosch Injection Systems) verzorgen.

Voor Automotive Academy betekent het aanbod van de Bosch-diagnoseapparatuur een belangrijke verruiming van het servicepakket. Tim van Gemert, manager Training & Diagnose bij Automotive Academy: "Uitbreiding op termijn behoort tot de mogelijkheden om zo de hele markt onafhankelijk te kunnen bedienen. Daarmee onderstrepen wij dat Automotive Academy een onafhankelijk opleidingsinstituut is. We maken gebruik van de kennis en producten van meerdere toeleveranciers en partners. Onze cursisten en afnemers kunnen dus veel breder opgeleid worden en daarmee ver over de grenzen van één automerk of toeleverancier heen kijken."