Zes procent van hefbruggen afgekeurd, constateert RAI Autovak

Zes procent van de hefbruggen wordt afgekeurd, constateert de afdeling Autovak van RAI Vereniging.

Sinds de invoering van het RAI Keurmerk Hefbruggen, tijdens de AutovakRAI 2007, zijn in totaal 3.100 hefbruggen gekeurd. Het OK-stempel is in het leven geroepen vanwege de steeds strengere eisen op het gebied van arbeidsveiligheid. Alle eigenaren van hefbruggen die onder de Arbowetgeving vallen zijn verplicht hun systeem jaarlijks te laten keuren.

Inmiddels zouden honderd keurmeesters zijn aangesteld.

RAI verwacht dit jaar ten minste tienduizend hefbruggen die onder de Keurmerkloep worden genomen – "een kwart van alle in Nederland aanwezige werkplaatshefbruggen." Het RAI Keurmerk Hefbruggen wordt erkend door Bovag, Focwa, RDW en Vaco.

Zes procent van hefbruggen afgekeurd, constateert RAI Autovak - Automobielmanagement.nl

Zes procent van hefbruggen afgekeurd, constateert RAI Autovak

Zes procent van de hefbruggen wordt afgekeurd, constateert de afdeling Autovak van RAI Vereniging.

Sinds de invoering van het RAI Keurmerk Hefbruggen, tijdens de AutovakRAI 2007, zijn in totaal 3.100 hefbruggen gekeurd. Het OK-stempel is in het leven geroepen vanwege de steeds strengere eisen op het gebied van arbeidsveiligheid. Alle eigenaren van hefbruggen die onder de Arbowetgeving vallen zijn verplicht hun systeem jaarlijks te laten keuren.

Inmiddels zouden honderd keurmeesters zijn aangesteld.

RAI verwacht dit jaar ten minste tienduizend hefbruggen die onder de Keurmerkloep worden genomen – "een kwart van alle in Nederland aanwezige werkplaatshefbruggen." Het RAI Keurmerk Hefbruggen wordt erkend door Bovag, Focwa, RDW en Vaco.