Aan bod komen zaken als motorisering, apparatuur voor ontsteking, banden en  systemen voor de terugwinning van energie. Centraal staat de vraag wat schone voertuigen voor gevolgen zullen hebben voor de aftermarket. Voor de informatie zorgt de Nationale Vakgroep voor Gespecialiseerde Automobielbedrijven (GNESA).

Op herhaling gaat het Forum Elektromobiliteit. Twee jaar geleden vond dit initiatief voor het eerst plaats. Er kwamen destijds meer dan duizend internationale bezoekers op af. Het forum belicht verschillende maatschappelijke thema’s, de gevolgen voor de distributie en de klantenservice, alsmede de trends van de technologische ontwikkelingen.

À propos trends: een nieuw onderdeel van Equip Auto is de trendruimte. Te zien zijn de meest recente noviteiten, voortkomend uit de wedstrijd International Grands Prix voor Automobile Innovation. In het kader van deze Grands Prix-verkiezing zijn in het beurscomplex meer dan tweehonderd nieuwe producten te zien.

Equip Auto 2011 duurt van 11 tot en met 15 oktober. In 2009 trok de vakbeurs 601 bezoekers uit Nederland, waarmee ‘wij’ op de zesde plaats staan. Voor de aankomende editie hebben zich tot nu toe 22 Nederlandse exposanten ingeschreven. Teken aan de wand voor het economische herstel vindt de organisatie de terugkeer van onder meer autofabrikant Renault. Van de beschikbare beursoppervlakte is inmiddels 97 procent gereserveerd. Vierduizend vierkante meter is vastgelegd voor de sector carrosserie & schadeherstel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding