Om die reden ziet de autoclub zich nu genoodzaakt om in een verklaring expliciet te stellen dat er geen plannen zijn. Laat staan dat het, zoals de geruchtenmachine stelt, zou gaan om vierhonderd stuks.

In een gesprek met het Duitse vakblad Autohaus weerspreekt  ADAC-marketingbaas Ludger Kersting de geluiden. Ook ADAC-President Peter Meyer heeft zich in die zin uitgelaten. Wat wél klopt, is dat de ADAC van tijd tot tijd garageketens te koop krijgt aangeboden. Maar het antwoord luidt steevast ‘nee’.

Overigens heeft de organisatie een praktijktest ontwikkeld die zowel de kwaliteit van de werkplaats als de tevredenheid van de klanten moet vergroten. Het hulpmiddel wordt momenteel uitgeprobeerd. In februari 2012 is de ontwikkelingsfase afgerond en moet blijken of de test bruikbaar is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding