Directeur Patrick Andriessen spreekt van "een logische stap": tot begin 2010 was TEN een label van de Andriessen Groep. "Vorige week woensdag vernamen we dat de rechtbank van Utrecht die dag het faillissement had uitgesproken. Dan is het een kwestie van snel schakelen."

De precieze personele invulling om de distributie van TEN mogelijk te maken is nog niet bekend. Andriessen schat dat ons land 2500 à drieduizend gebruikers telt van door Test Equipment Nederland ontwikkelde en geproduceerde apparatuur.

Pikant detail in het faillissement is dat Oskamp Equipment kantoor houdt op gehuurde grond van en bij TBA. Tot vorige week was Oskamp een klant van TEN. Het moederbedrijf – de Andriessen Groep – zou een vordering hebben van meerdere tonnen op de failliet verklaarde onderneming. Dat bedrag bestaat volgens Patrick Andriessen uit niet betaalde rekeningen voor geleverde apparatuur, niet betaalde huur en de niet (geheel) voldane afbetalingsregeling nadat Oskamp Equipment Nederland begin 2010 de handelsactiviteiten van TEN had overgenomen. In verband met persoonlijke omstandigheden stootte de firma Andriessen destijds in korte tijd al haar handelsactiviteiten af, inclusief die in België (TEB). De servicetak TBA bleef bestaan.

Het is de vraag of en in hoeverre de Andriessen Groep haar vordering op Oskamp gehonoreerd zal zien. Bij de afwikkeling van een faillissement staan doorgaans de Belastingdienst en directe externe financiers (lees: banken) vooraan in de rij van schuldeisers. "Daarna komen wij", is de inschatting van Patrick Andriessen, die bij dit dossier in nauw contact staat met vader Leon Andriessen. Deze verblijft sinds afgelopen zaterdag voor zaken in Azië.

Oskamp Equipment is intussen nog gewoon open: de verkoop is weliswaar gestaakt maar de service blijft gewoon verleend worden. Buiten de tweekoppige directie waren er bij de onderneming 26 mensen in dienst. Het openhouden van de servicetak "doe je alleen als er een gerede kans is dat je kunt doorgaan", aldus mededirecteur Bart Boerboom. Hij hoopt "binnen een paar weken" een doorstart bekend te kunnen maken. "Daar doen we momenteel onze stinkende best voor."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding