Diagnose Micro-V-riem met smartphone

Gates introduceert de PIC Gauge App, een middel om per smartphone de slijtage van de Micro-V- riem te beoordelen.

Het is het eerste digitaal beschikbare hulpmiddel voor professionele monteurs om nauwkeuriger de slijtage vast te stellen. Wanneer Micro-V-riemen ouder worden, verliezen ze geleidelijk aan rubbermateriaal, met zwakkere prestaties van de riem tot gevolg. Een defect kan andere onderdelen in de aandrijving beschadigen.

Met de Gates PIC Gauge App kunnen monteurs snel vaststellen of de riem nog kan worden gebruikt of moet worden vervangen.  Diagnose stellen gebeurt door een foto te nemen met de smartphone en de meetresultaten te vergelijken met de specificaties volgens de industriestandaard, om zo de hoeveelheid materiaalverlies van de riem te bepalen. Na de analyse wordt één van onderstaande resultaten getoond: binnen de specificaties, slijtage waargenomen of vervanging noodzakelijk. De meetresultaten kunnen bovendien worden opgeslagen en opgevraagd voor toekomstig gebruik.

De applicatie kan met gemonteerde of gedemonteerde riem worden gebruikt. Hij is gratis te verkrijgen in de Apple App Store of Google Play Store. Meer informatie: PicGauge.eu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Diagnose Micro-V-riem met smartphone - Automobielmanagement.nl

Diagnose Micro-V-riem met smartphone

Gates introduceert de PIC Gauge App, een middel om per smartphone de slijtage van de Micro-V- riem te beoordelen.

Het is het eerste digitaal beschikbare hulpmiddel voor professionele monteurs om nauwkeuriger de slijtage vast te stellen. Wanneer Micro-V-riemen ouder worden, verliezen ze geleidelijk aan rubbermateriaal, met zwakkere prestaties van de riem tot gevolg. Een defect kan andere onderdelen in de aandrijving beschadigen.

Met de Gates PIC Gauge App kunnen monteurs snel vaststellen of de riem nog kan worden gebruikt of moet worden vervangen.  Diagnose stellen gebeurt door een foto te nemen met de smartphone en de meetresultaten te vergelijken met de specificaties volgens de industriestandaard, om zo de hoeveelheid materiaalverlies van de riem te bepalen. Na de analyse wordt één van onderstaande resultaten getoond: binnen de specificaties, slijtage waargenomen of vervanging noodzakelijk. De meetresultaten kunnen bovendien worden opgeslagen en opgevraagd voor toekomstig gebruik.

De applicatie kan met gemonteerde of gedemonteerde riem worden gebruikt. Hij is gratis te verkrijgen in de Apple App Store of Google Play Store. Meer informatie: PicGauge.eu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding