Mogelijk moeten 500 apk-bedrijven dicht op 1 mei

Op basis van de nieuwste cijfers zullen naar verwachting zo’n vijfhonderd apk-bedrijven op 1 mei aanstaande hun apk-erkenningseisen niet op orde hebben. Daardoor zullen zij gedwongen worden (tijdelijk) te stoppen met het uitvoeren van apk-keuringen.

De nieuwste cijfers van de RDW laten zien dat begin februari zo’n duizend apk-bedrijven nog geen remmentestbank hebben, terwijl dat vanaf 1 mei 2014 noodzakelijk is om nog apk’s te mogen uitvoeren. Het is al sinds 2009 bekend dat na die datum het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter niet meer zal zijn toegestaan. Om apk’s te mogen blijven uitvoeren, zullen de apk-bedrijven op korte termijn moeten investeren in een rollen- of platenremmentestbank. Begin januari stond de teller op elfhonderd remmentestbanken die nog in de vier maanden tijd geplaatst moeten worden. In de tweede helft van januari werden per werkdag ongeveer acht remmentestbanken officieel in gebruik genomen. Als het installatietempo op dit niveau blijft, zullen er op 1 mei ruim vijfhonderd apk-bedrijven helaas op slot moeten omdat men niet beschikt over de apparatuur. Het kan voor de bedrijven die nog geen remmentestbank hebben besteld, de komende maanden een uitdaging worden om die bank nog tijdig geleverd te krijgen. Op medewerking van RDW hoeft het betrokken apk-bedrijf niet te rekenen, dat heeft Bovag al in juni 2013 aan zijn leden laten weten want de overgangsperiode (van vijf jaar) is immers op 22 april 2009 al in de Staatscourant bekendgemaakt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Beetje overdreven bericht.
Er gaat niet één bedrijf dicht,ze mogen hooguit even niet keuren .

Geplaatst door: leo op
Mogelijk moeten 500 apk-bedrijven dicht op 1 mei - Automobielmanagement.nl

Mogelijk moeten 500 apk-bedrijven dicht op 1 mei

Op basis van de nieuwste cijfers zullen naar verwachting zo’n vijfhonderd apk-bedrijven op 1 mei aanstaande hun apk-erkenningseisen niet op orde hebben. Daardoor zullen zij gedwongen worden (tijdelijk) te stoppen met het uitvoeren van apk-keuringen.

De nieuwste cijfers van de RDW laten zien dat begin februari zo’n duizend apk-bedrijven nog geen remmentestbank hebben, terwijl dat vanaf 1 mei 2014 noodzakelijk is om nog apk’s te mogen uitvoeren. Het is al sinds 2009 bekend dat na die datum het gebruik van de zelfregistrerende remvertragingsmeter niet meer zal zijn toegestaan. Om apk’s te mogen blijven uitvoeren, zullen de apk-bedrijven op korte termijn moeten investeren in een rollen- of platenremmentestbank. Begin januari stond de teller op elfhonderd remmentestbanken die nog in de vier maanden tijd geplaatst moeten worden. In de tweede helft van januari werden per werkdag ongeveer acht remmentestbanken officieel in gebruik genomen. Als het installatietempo op dit niveau blijft, zullen er op 1 mei ruim vijfhonderd apk-bedrijven helaas op slot moeten omdat men niet beschikt over de apparatuur. Het kan voor de bedrijven die nog geen remmentestbank hebben besteld, de komende maanden een uitdaging worden om die bank nog tijdig geleverd te krijgen. Op medewerking van RDW hoeft het betrokken apk-bedrijf niet te rekenen, dat heeft Bovag al in juni 2013 aan zijn leden laten weten want de overgangsperiode (van vijf jaar) is immers op 22 april 2009 al in de Staatscourant bekendgemaakt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Beetje overdreven bericht.
Er gaat niet één bedrijf dicht,ze mogen hooguit even niet keuren .

Geplaatst door: leo op