CBX: doel RDW remmenbanken wordt niet gehaald

De doelstelling van de RDW om vóór 1 mei 2014 alle APK-erkenninghouders van een platen- of rollenremtestbank te voorzien wordt waarschijnlijk niet gehaald

Dat stelt leverancier CBX op basis van een vandaag bekend gemaakt peilgetal.

Nog 650 APK-erkenninghouders zijn per deze datum niet voorzien van een remtestinrichting. Zelfs wanneer er een mogelijke  tien procent uitval zou zijn (bijvoorbeeld beëindiging van een APK station), blijven er volgens CBX ruim 585 APK stations die in minder dan een maand van een remtestinrichting voorzien zouden moeten worden.

Aangezien in de afgelopen zestien maanden nooit meer dan 212 remmenbanken per maand geplaatst zijn (waarin cijfers van alle leveranciers opgeteld zijn), is de kans dat alle APK-stations die na 1 mei willen keuren dat ook daadwerkelijk mogen zeer klein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CBX: doel RDW remmenbanken wordt niet gehaald - Automobielmanagement.nl

CBX: doel RDW remmenbanken wordt niet gehaald

De doelstelling van de RDW om vóór 1 mei 2014 alle APK-erkenninghouders van een platen- of rollenremtestbank te voorzien wordt waarschijnlijk niet gehaald

Dat stelt leverancier CBX op basis van een vandaag bekend gemaakt peilgetal.

Nog 650 APK-erkenninghouders zijn per deze datum niet voorzien van een remtestinrichting. Zelfs wanneer er een mogelijke  tien procent uitval zou zijn (bijvoorbeeld beëindiging van een APK station), blijven er volgens CBX ruim 585 APK stations die in minder dan een maand van een remtestinrichting voorzien zouden moeten worden.

Aangezien in de afgelopen zestien maanden nooit meer dan 212 remmenbanken per maand geplaatst zijn (waarin cijfers van alle leveranciers opgeteld zijn), is de kans dat alle APK-stations die na 1 mei willen keuren dat ook daadwerkelijk mogen zeer klein.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding