De hoofdlijn is dat de capital equipment activiteiten binnen de internationale handelsonderneming Explora BV geconcentreerd gaan worden. Rema Tip Top Nederland BV legt het zwaartepunt op tweewieler-, wielservice- en verbruiksmaterialen.

Rema Tip Top zal haar capital equipment activiteiten, die zij onder de naam Rema Tip Top Oskamp uitvoert, overdragen aan Explora. Binnen Explora zal Oskamp een aparte positionering krijgen en zich volledig gaan richten op grossiers en universele garages. Explora zelf, zal focussen op bandenservicebedrijven en merkdealers. Op deze manier zijn beide divisies complementair en ontstaat er een transparante klantenfocus per divisie inclusief de bijbehorende productlijnen. Door de organisatieverandering zullen vijftien fte’s verdwijnen. Het aantal gedwongen ontslagen zal volgens Rupro beperkt zijn.

Explora zal zijn eigen productenpalet blijven voeren; de grossiersdivisie Oskamp zal de Proline-producten verkopen, aangevuld met extra lijnen waaronder bijvoorbeeld Rotary. De service van beide bedrijfsonderdelen zal verzorgd worden door de bestaande E.S.T.-organisatie. Rema Tip Top gaat zich als grootste aanbieder van verbruiksmateriaal rondom wiel en band richten op deze productgroepen. Daarbij een brede klantengroep bedienend van personenwagens tot trucks, landbouw- en grondverzet. Daarnaast blijven zij de lijn Simson fietsartikelen verkopen en verder ontwikkelen. Rema Tip Top zal een trainingscentrum opstarten waar de nodige cursussen georganiseerd gaan worden, waaronder TPMS-, vulcanisatie- en loopvlakvernieuwingscursussen. Dit om de performance van Rema Tip Top artikelen te benadrukken en klanten te helpen zich verder te professionaliseren.

Ten slotte zal, om de klanten optimaal te kunnen bedienen, een multi channelverkoop opgezet worden: bezoek van een Rema Tip Top vertegenwoordiger, winkel aan huis via de Explora wielservicebus, surfen via de webshop of bellen naar de verkoopbinnendienst van Rema Tip Top of Explora.