De ruim 4.800 exposanten uit 76 landen zijn over het algemeen tevreden over de belangstelling. Directeur Detlef Braun van de Messe Frankfurt: "Met dit overtuigende aantal bouwt Automechanika haar positie als leidend platform voor de automobiel-aftermarket verder uit."

Tijdens het evenement werd ook bekend dat Automechanika naar Vietnam gaat. In maart volgend jaar wordt in het Saigon Exhibition and Convention Center in Ho Chi Minh City een driedaagse regionale handelsbeurs voor de auto-service sector gehouden. Organisator Messe Frankfurt verwacht er 350 exposanten en hoopt rond de 8.000 bezoekers te kunnen verwelkomen. De Frankfurter beurs organiseert het evenement samen met Chan Chao en haar dochterbedrijf Yorkers, een ervaren organisator van beurzen in de auto-, elektronica- en machinesector. Voor Messe Frankfurt is het de 16e buitenlandse beurs onder de merknaam ‘Automechanica’.

Vietnam telt momenteel niet meer dan rond de twee miljoen auto’s maar maakt door de economische ontwikkeling een snelle groei door. Daarnaast is de markt voor onderdelen en accessoires de afgelopen vijf jaar met ruim 40 procent toegenomen. De autoproductie ligt nog op een relatief laag peil en zal naar verwachting in 2020 op rond de 225.000 nieuwe voertuigen per jaar uit kunnen komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding