Rob Polman: "De Bovemij Verzekeringsgroep zit momenteel in een fase van veel interne veranderingen. Vanuit een gezamenlijk ontwikkelde strategie hebben we besloten de business units Bovemij Bedrijfsverzekeringen en Bovemij Financiële Diensten te laten samensmelten. Dit betekent tegelijkertijd dat mijn takenpakket nu is afgerond. Voor mij hèt ideale moment om afscheid te nemen van dit fraaie bedrijf en elders nieuwe uitdagingen te kunnen aangaan en een nieuwe uitdaging aan te gaan als commercieel gedreven bestuurder van een organisatie wat eveneens een transitie moet doormaken."
In zeven jaar tijd heeft Polman een nieuwe strategie neergezet en een groot aantal nieuwe producten en diensten voor consumenten ontwikkeld. Deze waren gekoppeld aan het Bovag-merk of werden als zogenaamde ‘private labels’ door de automotive branche onder eigen naam op de markt gebracht. Bovemij Financiële Diensten werkt tegenwoordig samen met meer dan tien automerken en diverse onafhankelijke labels. Polman: "In de afgelopen zeven jaar hebben we Polis Direct omgebouwd naar Bovemij Financiële Diensten. Dat heeft onder andere geresulteerd in een heel mooie groei van de omzet en een leidende positie in de automotive branche. Iets om trots op te zijn."
Polman: ‘Ik heb een prachtige tijd achter de rug. De afgelopen zeven jaar heb ik het genoegen gehad Bovemij Financiële Diensten te mogen laten uitgroeien tot een succesvolle nieuw bedrijf. Nu is de periode aangebroken dat deze business unit kan integreren met moederbedrijf Bovemij. Vervolgens zal ik zelf de tijd nemen mij voor te bereiden op een vervolgstap. Iets dat past bij mijn bestuurlijke ambities om een organisatie opnieuw succesvol door een periode van grote veranderingen en transities te leiden.’ Hans Wittenberg (Raad van Bestuur): "We willen Rob bedanken voor zijn tomeloze energie die hij in zijn tijd bij ons dagelijks aan de dag heeft gelegd. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de rest van zijn carrière."