De huidige trend gaat daar echter wat overheen. Extra bemoedigend is dat met name de afgelopen maanden de gang er lekker in zit. Zowel juni als juli plusten met ruim 7 procent, augustus is zelfs nog rapper van start gegaan. Het totaalcijfer lijdt echter nog wel onder de matige start van het jaar. Vooral in de belangrijkste aflevermaand van het jaar – januari- weer een achterstand opgelopen. Dat neemt echter niet weg dat de markt in 2007 bezig is om aan de goede kant van het half miljoen te eindigen. We houden het voorlopig op een eindstand van zo’n 510.000.
 

Korte vreugd
Opel deelde in het eerste halfjaar een opmerkelijk speldenprikje uit aan aartsrivaal Volkswagen: door wat extra trek- en duwwerk bezette het Rüsselheimse merk plots de eerste plek. Niet leuk natuurlijk voor het ongenaakbaar geachte Volkswagen dat dit jaar graag weer als eerste wil eindigen. In juli stelde Volkswagen dan ook weer orde op zaken door de leiding terug te pakken. Maar het blijft een competentiestrijd die vermoedelijk nog tot eind dit jaar de gemoederen bezig zal houden. De titel in de bestelwagenklasse is overigens voor dit jaar al wel veilig gesteld. Volkswagen doet er in de busjesverkoop een fikse schep bovenop en groeit maar liefst 35 procent, tegenover een marktgroei van 22 procent. Nummer twee, Mercedes-Benz, klimt eveneens harder dan de markt maar ziet de afstand tot de marktleider weer verder oplopen. Samen hebben beide merken nu 44 procent van het marktvolume in handen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding