Fiscus flits erop los

De Belastingdienst verdenkt zeker duizend mensen ervan dat zij ten onrechte hun auto van de zaak of leaseauto voor privézaken gebruiken, terwijl zij geen bijtelling voor privé-gebruik betalen.

Zij hebben een brief gekregen nadat hun auto was geflitst door een camera-auto op locaties waar zij waarschijnlijk niet voor hun werk waren. Sinds februari staan flitsauto’s van de fiscus op locaties als grote evenementen, woningboulevards en in vakantietijd bij grensovergangen.
De fiscus vraagt van de geflitste leaserijders de rittenregistratie op, die moet worden bijgehouden. Klopt die niet, dan volgt een naheffing en eventueel een boete. De Belastingdienst verwacht zo enkele honderdduizenden euro’s binnen te halen. Ongeveer 180 duizend leaserijders hebben schriftelijk verklaard dat zij onder de grens blijven maar uit steekproeven bleek dat veel van hen er wel bovenuit komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiscus flits erop los - Automobielmanagement.nl

Fiscus flits erop los

De Belastingdienst verdenkt zeker duizend mensen ervan dat zij ten onrechte hun auto van de zaak of leaseauto voor privézaken gebruiken, terwijl zij geen bijtelling voor privé-gebruik betalen.

Zij hebben een brief gekregen nadat hun auto was geflitst door een camera-auto op locaties waar zij waarschijnlijk niet voor hun werk waren. Sinds februari staan flitsauto’s van de fiscus op locaties als grote evenementen, woningboulevards en in vakantietijd bij grensovergangen.
De fiscus vraagt van de geflitste leaserijders de rittenregistratie op, die moet worden bijgehouden. Klopt die niet, dan volgt een naheffing en eventueel een boete. De Belastingdienst verwacht zo enkele honderdduizenden euro’s binnen te halen. Ongeveer 180 duizend leaserijders hebben schriftelijk verklaard dat zij onder de grens blijven maar uit steekproeven bleek dat veel van hen er wel bovenuit komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding