Zo gaat het bij Checkpoint Lease niet alleen om het leasen van een auto, het mobiliteitsvraagstuk van de ondernemer staat centraal, benadrukt initiatiefnemer Ab Timmerman, tevens directeur van adviesbureau Timmerman & Partners. "Het adviseren van onze klanten over mobiliteit wordt een belangrijke pijler. Kostenbesparing zal centraal staan, maar ook maatschappelijk verantwoord autogebruik. Zo hebben de aangesloten dealers ook een gevarieerd aanbod van merken en typen uit de populaire ABClabelreeks."

Checkpoint Lease biedt de aangesloten merkdealers – die vooral sterk vertegenwoordigd zijn in het midden van het land – de infrastructuur om een universeel merkonafhankelijk leaseproduct te bieden. Het product zal in veel gevallen worden gevoerd naast een leaselabel van de captive. En misschien is er ook nog een eigen leaselabel van de betreffende dealer. De keus is aan de dealer om te zien waar hij de lease-auto wil onderbrengen. Doet hij dat bij Checkpoint Lease dan betaalt ING Car Lease de auto. Ook verzorgt de leasemaatschappij de back-office.

Volgens Timmerman zal de klant met Checkpoint Lease profiteren van de persoonlijke benadering van de dealer maar heeft nu volledige vrijheid in merkkeuze en advies. "Het is belangrijk dat we de taal van het mkb spreken. Daarnaast hebben we altijd oor voor de individuele wensen van de ondernemers. Daarbij maken we gebruik van de inkoopvoordelen en ervaring van ING Car Lease." Belangrijk is ook de aanwezigheid van een grote nationale servicedekking omdat Checkpoint Lease gelieerd is aan Regio Checkpoint, de universele keuringsen onderhoudsketen van Het Nationale Autonet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding