Spyker-dochter Saab handhaaft zijn verkoopprognose voor 2011 "absoluut". Dat zei topman Victor Muller begin januari tegen het ANP. "De verwachting blijft 80.000 auto’s."Muller gaf aan tevreden te zijn over de ontwikkelingen bij Saab in het vierde kwartaal en de positieve trend. “De verkopen nemen kwartaal op kwartaal toe”, zo constateerde Muller. “Daarnaast komen er twee nieuwe modellen op de markt dit jaar”, voegde hij daaraan toe. De Zweedse autofabrikant Saab verkocht in het vierde kwartaal flink meer auto’s dan in dezelfde periode een jaar geleden: 11.448. Over heel het jaar 2010 kwam het aantal verkochte wagens uit op 31.696 bij een totale productie van 32.048.
Over heel 2010 bekeken is Muller echter niet tevreden over het resultaat. “Ik had er 50.000 willen maken. Mijn targets heb ik dus niet gehaald en dat is, als bestuursvoorzitter, jammer”’, zo zei hij. Saab-moederbedrijf Spyker heeft nog steeds een negatief eigen vermogen, bevestigde Muller verder. Dat heeft volgens hem geen gevolgen. “Er is geen maatregel vereist, we komen niet op het strafbankje.” Op dit moment is er volgens de topman ook geen emissie noodzakelijk. “We kunnen gewoon opereren en hebben geld op de bank.” 
TomTom wil in 2011 verder uitbreiden TomTom wil dit jaar groeien van zo’n 3500 naar 4000 werknemers. Het voert de ontwikkeling van navigatiediensten voor automobilisten en overheden op, evenals het marktaandeel in groeiregio’s. “We moeten onze leidende positie snel uitbouwen”’, aldus Goddijn in De Telegraaf. Hij kijkt daarbij vooral naar Azië. TomTom expandeert en verwacht veel van economieën in Oost-Europa, maar nog meer van India, China en Brazilië. In China is bescherming van de software van TomTom volgens de bestuursvoorzitter”moeilijk, maar we moeten in China zitten.”
SternFinance naar BovemijAutodealer Stern Groep verkocht eind vorig jaar zijn financieringstak SternFinance aan Bovemij Verzekeringsgroep. Het beursgenoteerde autobedrijf nam tegelijkertijd een belang van 5 procent in de verzekeringsmaatschappij. De verkoop leidt volgens Stern tot een opbrengst van circa 4 miljoen euro, waarop een boekwinst na belastingen van 3 miljoen euro wordt gerealiseerd. Daarnaast zorgt het voor een vereenvoudiging van de organisatie en een vermindering van moeilijk in te schatten administratieve risico’s, aldus het bedrijf. Met het belang van 5 procent in Bovemij is een investering van 7 miljoen euro gemoeid. Bovemij zal de activiteiten van SternFinance onder de bestaande merknamen doorzetten. Stern maakte verder de ontmanteling van SternEnergy bekend. Alle benzinestations met eigen personeel zullen worden verkocht of verhuurd aan specialisten in de markt. De lopende gesprekken daarover worden naar verwachting binnen enkele maanden afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding