Commercieel directeur Eric Barendregt is ervan overtuigd dat R & W kan groeien met TAB, dankzij de bedrijfsfilosofie die men hanteert. "Ook wij kregen natuurlijk de vraag waarom we, in een markt waar al zo veel leveranciers zijn, toch kansen zien. Wel, door niet alleen te focussen op het leveren van de voordeligste startaccu, maar ons hoofdzakelijk te richten op het batterijmanagement in een voertuig en het adviseren van hiervoor geschikte batterijen en aanverwante services."

Kwaliteit en ondersteuning

Barendregt legt uit dat de stroombehoefte in moderne auto’s tegenwoordig vele malen groter is dan enkele jaren geleden. Op zich geen nieuwe constatering, maar het betekent wel dat er andere, technische uitdagingen zijn voor accufabrikanten. "De hoeveelheid elektrische toepassingen is inmiddels zo groot dat we het punt hebben bereikt waarop batterijen sneller ontladen dan dat ze worden bijgeladen, zelfs bij normaal gebruik." De intensieve stroomvraag kan leiden tot een kortere levensduur van de accu en startproblemen wanneer deze niet is opgewassen tegen zijn taak. "Als prijs je belangrijkste verkoopargument is, dan kan dit haast niet anders. Maar wie zich inleest in de situatie van de klant en zorgt dat hij met de juiste accu onder de motorkap de werkplaats verlaat, helpt zijn klanten letterlijk verder."

Prijs minder belangrijk

Met het oog op de huidige technische uitdagingen is prijs een minder belangrijk verkoopargument geworden constateert Barendregt. "In onze ogen draait het weer om ouderwetse zaken: kwaliteit en ondersteuning." Qua segment opereert TAB dan ook in het midden- en hogere segment. "We zijn zeker geen prijsvechter maar leveren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Elke accu die de deur uitgaat is honderd procent geladen. Daarnaast worden onze klanten uitvoerig geïnformeerd over de eigenschappen van het product, zodat zij montage kunnen afstemmen op de stroomvraag. Neem bijvoorbeeld de TAB Ecodry. Deze gesloten AGM-startbatterij is speciaal bestemd voor voertuigen met een start-stop systeem en met een hogere energiebehoefte."

Batterijmanagement

De juiste accu in de juiste auto is bij R &W stap één als het gaat om batterijmanagement. Daarnaast ondersteunt men de klant met verschillende andere diensten en de nodige randapparatuur, om bijvoorbeeld problemen bij het vervangen van een accu te voorkomen. "Alle componenten die deel uitmaken van het elektrische circuit moeten worden ingelezen in de software van het voertuig. Hiervoor leveren we de TAB battery replacement tool. Deze wordt aangesloten op de accu en zorgt dat de nieuwe batterij direct en volgens de protocollen communiceert met het voertuig."

Showroomauto’s

Een ander onderdeel van batterijmanagement bij R & W is het gezond houden van accu’s in showroomauto’s. "Je wilt dat alle elektrische componenten functioneren zonder dat ze de startaccu leegtrekken. Om dit te voorkomen, kan men onze Fronius-acculaders aanschaffen. Ze houden de accu in topconditie, terwijl alle accessoires zoals radio en navigatie gewoon functioneren. Hierdoor kunnen autoverkopers zonder problemen hun producten demonstreren. Bovendien zorgen deze laders ervoor dat de elektronica onder spanning blijft staan bij het vervangen van een accu."