Deltec heeft DAS opnieuw uitgevonden

Het afgelopen jaar is er door het team van Deltec Software hard gewerkt aan DAS 2.0, het nieuwe web-based platform voor de automatisering van groothandels en leveranciers in automaterialen, banden en aanverwante producten. Vanuit Amersfoort zijn de eerste pilots opgestart in de aanloop naar de definitieve lancering begin 2017. “Sinds we onderdeel zijn van Novulo hebben we nog meer slagkracht en daar gaan onze klanten veel gemak aan beleven.”

Deltec heeft DAS opnieuw uitgevonden

Thomas Bader, verantwoordelijk voor de business development en sales bij Deltec Software, praat vol passie over DAS 2.0, waarvoor het platform van Novulo de basis vormt en dit zorgt voor een flinke kwaliteitsslag en een stroom aan nieuwe functionaliteiten. "Novulo heeft ons overgenomen omdat wij sterk zijn in een bijzondere markt, die van de automotive aftermarket. Als Deltec profiteren we op onze beurt van de beproefde mogelijkheden, kunde en ruimte voor innovatie bij Novulo, zonder daarbij onze zelfstandige positie te verliezen."De nieuwe versie van DAS op het Novulo platform brengt de software qua mogelijkheden op het niveau van grote spelers als bijvoorbeeld UNIT4 en SAP, terwijl het door de componentenstructuur flexibel en geschikt blijft voor zowel grote als kleinere spelers in de markt.

Breed portfolio
DAS 2.0 is een bundel van algemene en branche specifieke componenten waarmee Deltec een uitgebreide en gedegen automatiseringsoplossing heeft te bieden voor haar klanten. Daarnaast kan worden geput uit een breed portfolio van honderden andere of uitgebreidere componenten, zodat zonder maatwerk en eveneens volledig geïntegreerd kan worden voorzien in eventuele andere activiteiten of wensen van haar klanten. Thomas Bader: "Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan componenten voor planning, urenregistratie, ziekteverzuim- & verlofregistratie, een declaratietool, CRM mogelijkheden enzovoort. Novulo levert haar software aan zeer uiteenlopende en verschillende bedrijfstakken, waaronder in de luchtvaart om het vliegtuigonderhoud efficiënt te plannen en uit te voeren. Diezelfde werkplaats tools kunnen wij nu ook voor de automotive inzetten." DAS 2.0 en alle componenten zijn volledig web-based (Saas of On-premise), responsive en besturingssysteem onafhankelijk. Op alle apparaten met een internetverbinding en een browser als een desktop, laptop, tablet en mobiele telefoon kan worden gewerkt. Deltec heeft hiermee een oplossing die perfect aansluit op de ontwikkelingen in de markt, waarbij schaalvergroting de rode draad vormt.

Klaar voor schaalvergroting
Thomas Bader: "We zien een trend dat kleine grossiers worden overgenomen door de grote spelers in de markt. DAS 2.0 is daarmee ook klaar voor de complexe en grote ketens die hiermee ontstaan. We hebben een duidelijke scheiding ingebouwd wat betreft Intercompany en Interfiliaal. Het sturen van meerdere BV’s en meerdere filialen is zo geen enkel probleem, waarbij we veel aandacht hebben gehad voor functiescheiding."Nog een grote stap voorwaarts heeft Deltec geboekt met een volwaardige financiële administratie binnen DAS 2.0. De samenstelling van het inkoop- en verkoopboek is nu weer volledig in lijn met de nieuwe regelgeving voor de accountancy. "Met de reeds beschikbare financiële componenten hebben we ook op dat gebied slagkracht ontwikkeld. Met de beschikbaarheid van die componenten kun je stappen voorwaarts maken." De toewijding voor de automotive is onverminderd, zo zijn of worden alle componenten voor de inkooplogistiek, verkoop, voorraad-, magazijnbeheer, de distributie en CMS (e-Commerce) door Deltec afgestemd op de automotive branche. Hierbij zijn bepaalde processen zo typisch automotive; dat snap je alleen als je de branche door en door kent", weet Thomas Bader. (BJK)

Deltec heeft DAS opnieuw uitgevonden - Automobielmanagement.nl

Deltec heeft DAS opnieuw uitgevonden

Het afgelopen jaar is er door het team van Deltec Software hard gewerkt aan DAS 2.0, het nieuwe web-based platform voor de automatisering van groothandels en leveranciers in automaterialen, banden en aanverwante producten. Vanuit Amersfoort zijn de eerste pilots opgestart in de aanloop naar de definitieve lancering begin 2017. “Sinds we onderdeel zijn van Novulo hebben we nog meer slagkracht en daar gaan onze klanten veel gemak aan beleven.”

Deltec heeft DAS opnieuw uitgevonden

Thomas Bader, verantwoordelijk voor de business development en sales bij Deltec Software, praat vol passie over DAS 2.0, waarvoor het platform van Novulo de basis vormt en dit zorgt voor een flinke kwaliteitsslag en een stroom aan nieuwe functionaliteiten. "Novulo heeft ons overgenomen omdat wij sterk zijn in een bijzondere markt, die van de automotive aftermarket. Als Deltec profiteren we op onze beurt van de beproefde mogelijkheden, kunde en ruimte voor innovatie bij Novulo, zonder daarbij onze zelfstandige positie te verliezen."De nieuwe versie van DAS op het Novulo platform brengt de software qua mogelijkheden op het niveau van grote spelers als bijvoorbeeld UNIT4 en SAP, terwijl het door de componentenstructuur flexibel en geschikt blijft voor zowel grote als kleinere spelers in de markt.

Breed portfolio
DAS 2.0 is een bundel van algemene en branche specifieke componenten waarmee Deltec een uitgebreide en gedegen automatiseringsoplossing heeft te bieden voor haar klanten. Daarnaast kan worden geput uit een breed portfolio van honderden andere of uitgebreidere componenten, zodat zonder maatwerk en eveneens volledig geïntegreerd kan worden voorzien in eventuele andere activiteiten of wensen van haar klanten. Thomas Bader: "Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan componenten voor planning, urenregistratie, ziekteverzuim- & verlofregistratie, een declaratietool, CRM mogelijkheden enzovoort. Novulo levert haar software aan zeer uiteenlopende en verschillende bedrijfstakken, waaronder in de luchtvaart om het vliegtuigonderhoud efficiënt te plannen en uit te voeren. Diezelfde werkplaats tools kunnen wij nu ook voor de automotive inzetten." DAS 2.0 en alle componenten zijn volledig web-based (Saas of On-premise), responsive en besturingssysteem onafhankelijk. Op alle apparaten met een internetverbinding en een browser als een desktop, laptop, tablet en mobiele telefoon kan worden gewerkt. Deltec heeft hiermee een oplossing die perfect aansluit op de ontwikkelingen in de markt, waarbij schaalvergroting de rode draad vormt.

Klaar voor schaalvergroting
Thomas Bader: "We zien een trend dat kleine grossiers worden overgenomen door de grote spelers in de markt. DAS 2.0 is daarmee ook klaar voor de complexe en grote ketens die hiermee ontstaan. We hebben een duidelijke scheiding ingebouwd wat betreft Intercompany en Interfiliaal. Het sturen van meerdere BV’s en meerdere filialen is zo geen enkel probleem, waarbij we veel aandacht hebben gehad voor functiescheiding."Nog een grote stap voorwaarts heeft Deltec geboekt met een volwaardige financiële administratie binnen DAS 2.0. De samenstelling van het inkoop- en verkoopboek is nu weer volledig in lijn met de nieuwe regelgeving voor de accountancy. "Met de reeds beschikbare financiële componenten hebben we ook op dat gebied slagkracht ontwikkeld. Met de beschikbaarheid van die componenten kun je stappen voorwaarts maken." De toewijding voor de automotive is onverminderd, zo zijn of worden alle componenten voor de inkooplogistiek, verkoop, voorraad-, magazijnbeheer, de distributie en CMS (e-Commerce) door Deltec afgestemd op de automotive branche. Hierbij zijn bepaalde processen zo typisch automotive; dat snap je alleen als je de branche door en door kent", weet Thomas Bader. (BJK)