Verkort de doorlooptijd met DIM

Autorola heeft een interessant en nuttig stuk gereedschap ontwikkeld om de statijd al vanaf het moment van aankoop te minimaliseren. Het heet DIM, die afkorting staat voor Dynamic Inventory Management. Bobby Rietveld, directeur sales bij Indicata, legt uit wat het systeem voor een dealer (holding) betekent.

Verkort de doorlooptijd met DIM

Even een praktijksituatie: een auto is ingekocht via de veiling, gaat op transport naar de dealer en moet vervolgens door de molen om uiteindelijk met voldoende foto’s op het net te verschijnen. Daar gaan aardig wat stappen aan vooraf en meer dan eens gaat er onnodig veel tijd mee verloren. En tijd is geld, dus snel en effectief handelen is heel belangrijk. Met DIM is de flow van de voorraadstroom volledig te monitoren, te borgen, te optimaliseren en de winstgevendheid te verbeteren. Rietveld: "Het systeem combineert de workflow van de dealer met real time (Europese) autodata vanuit Indicata. Daarbij spreekt DIM met het DMS van de dealer in kwestie, dus medewerkers kunnen met de vertrouwde systemen blijven werken. Wat wel verandert, is het inzicht wat DIM produceert doordat het bestaande systemen met elkaar koppelt.  

Borging

Op basis hiervan kunnen meerdere KPI’s worden gecreëerd waarmee de voertuigen die vanuit Indicata de meeste aandacht nodig hebben, worden weergegeven. Zo zal een voertuig dat extra aandacht nodig heeft meteen op het dashboard verschijnen en kan direct actie worden ondernomen. Bij veel dealerholdings zijn alle processen keurig in kaart gebracht, maar de borging ervan laat nog wel eens te wensen over. Met DIM is dat verleden tijd. Alle voertuigen die binnenkomen zijn direct zichtbaar en je ziet meteen als een auto bijvoorbeeld te lang bij de poetser of te lang in de werkplaats staat, niet courant en/of met te weinig foto’s op internet. Kortom, een waardevol managementtool om nog weer een aantal dagen van de statijd af te snoepen. Feitelijk kun je als autobedrijf niet zonder."

Verkort de doorlooptijd met DIM - Automobielmanagement.nl

Verkort de doorlooptijd met DIM

Autorola heeft een interessant en nuttig stuk gereedschap ontwikkeld om de statijd al vanaf het moment van aankoop te minimaliseren. Het heet DIM, die afkorting staat voor Dynamic Inventory Management. Bobby Rietveld, directeur sales bij Indicata, legt uit wat het systeem voor een dealer (holding) betekent.

Verkort de doorlooptijd met DIM

Even een praktijksituatie: een auto is ingekocht via de veiling, gaat op transport naar de dealer en moet vervolgens door de molen om uiteindelijk met voldoende foto’s op het net te verschijnen. Daar gaan aardig wat stappen aan vooraf en meer dan eens gaat er onnodig veel tijd mee verloren. En tijd is geld, dus snel en effectief handelen is heel belangrijk. Met DIM is de flow van de voorraadstroom volledig te monitoren, te borgen, te optimaliseren en de winstgevendheid te verbeteren. Rietveld: "Het systeem combineert de workflow van de dealer met real time (Europese) autodata vanuit Indicata. Daarbij spreekt DIM met het DMS van de dealer in kwestie, dus medewerkers kunnen met de vertrouwde systemen blijven werken. Wat wel verandert, is het inzicht wat DIM produceert doordat het bestaande systemen met elkaar koppelt.  

Borging

Op basis hiervan kunnen meerdere KPI’s worden gecreëerd waarmee de voertuigen die vanuit Indicata de meeste aandacht nodig hebben, worden weergegeven. Zo zal een voertuig dat extra aandacht nodig heeft meteen op het dashboard verschijnen en kan direct actie worden ondernomen. Bij veel dealerholdings zijn alle processen keurig in kaart gebracht, maar de borging ervan laat nog wel eens te wensen over. Met DIM is dat verleden tijd. Alle voertuigen die binnenkomen zijn direct zichtbaar en je ziet meteen als een auto bijvoorbeeld te lang bij de poetser of te lang in de werkplaats staat, niet courant en/of met te weinig foto’s op internet. Kortom, een waardevol managementtool om nog weer een aantal dagen van de statijd af te snoepen. Feitelijk kun je als autobedrijf niet zonder."