Slimme reader van Micpoint maakt autodelen concreet

Autodelen is de ‘talk of the town’. In de praktijk loopt het inzetten van een vloot deelauto’s echter vast op te dure en te complexe techniek. Micpoint komt daarom met een ‘autorisatie reader. In Jip en Janneke taal: dit slimme kastje registreert wie, waar en wanneer met de auto onderweg is.

De spaarzame alternatieven zijn duurder, minder flexibel en ongeschikt voor montage in een auto, schetst Ed Moné, directeur van Micpoint. De techneuten begonnen met een leeg vel en ontwikkelden op basis van beproefde techniek een reader die in staat is om vele informatiedragers te lezen én makkelijk is te monteren in de auto. "Onze reader weet raad met OV-passen, bedrijfspassen, brandstofpassen, ‘druppels’ en tal van andere RFID (Radio-frequency identification, red.) dragers. Bestaande identificatie kan dus worden gekoppeld aan het gebruik van een deelauto", legt Ed uit. "Maar ook autorisatie via een mobiele telefoon middels NFC is mogelijk."

Uitrollen
Micpoint lanceert hiermee grensverleggende techniek waarmee verhuurder en fleetowner car sharing concepten definitief en volledig kunnen uitrollen. De reader is te plaatsen achter de voorruit, zodat deze ook kan fungeren als digitale portier. "Nadat de gebruiker zich heeft aangemeld, gaat het voertuig open en kan de sleutel via een speciale procedure worden gepakt." De dataverbinding zendt de relevante gegevens door naar de verhuurder of wagenparkbeheerder voor de afrekening en of fiscale verantwoording. Micpoint werkt als technisch partner voor soft- en hardware samen met diverse voorlopers op het gebied van auto delen. Ed Moné: "Ik durf gerust te stellen dat car sharing 3.0 is begonnen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Slimme reader van Micpoint maakt autodelen concreet - Automobielmanagement.nl

Slimme reader van Micpoint maakt autodelen concreet

Autodelen is de ‘talk of the town’. In de praktijk loopt het inzetten van een vloot deelauto’s echter vast op te dure en te complexe techniek. Micpoint komt daarom met een ‘autorisatie reader. In Jip en Janneke taal: dit slimme kastje registreert wie, waar en wanneer met de auto onderweg is.

De spaarzame alternatieven zijn duurder, minder flexibel en ongeschikt voor montage in een auto, schetst Ed Moné, directeur van Micpoint. De techneuten begonnen met een leeg vel en ontwikkelden op basis van beproefde techniek een reader die in staat is om vele informatiedragers te lezen én makkelijk is te monteren in de auto. "Onze reader weet raad met OV-passen, bedrijfspassen, brandstofpassen, ‘druppels’ en tal van andere RFID (Radio-frequency identification, red.) dragers. Bestaande identificatie kan dus worden gekoppeld aan het gebruik van een deelauto", legt Ed uit. "Maar ook autorisatie via een mobiele telefoon middels NFC is mogelijk."

Uitrollen
Micpoint lanceert hiermee grensverleggende techniek waarmee verhuurder en fleetowner car sharing concepten definitief en volledig kunnen uitrollen. De reader is te plaatsen achter de voorruit, zodat deze ook kan fungeren als digitale portier. "Nadat de gebruiker zich heeft aangemeld, gaat het voertuig open en kan de sleutel via een speciale procedure worden gepakt." De dataverbinding zendt de relevante gegevens door naar de verhuurder of wagenparkbeheerder voor de afrekening en of fiscale verantwoording. Micpoint werkt als technisch partner voor soft- en hardware samen met diverse voorlopers op het gebied van auto delen. Ed Moné: "Ik durf gerust te stellen dat car sharing 3.0 is begonnen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding