Los van het model en het merk van het voertuig bekeek CarGarantie nauwgezet 688.824 verstreken garanties voor tweedehandsauto´s en 251.593 verlengde garanties voor nieuwe auto’s die hun looptijd van 12, 24 en 36 maanden erop hadden zitten. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde reparatiekosten zich op een stabiel niveau handhaven. Per schadegeval bedragen die om en nabij de 502 euro. Bij tweedehandsauto´s is en blijft de motor de grootste slokop. Tot en met plaats vier zijn er nauwelijks verschillen ten opzichte van het vorige jaar. Na de motor volgt het brandstofsysteem (inclusief turbolader), terwijl de versnellingsbak de derde plaats inneemt. De elektrische installatie sluit de rij af.

Indekken tegen hoge kosten
De verlengde garanties voor nieuwe auto’s tonen een heel ander beeld. De koploper van 2015, de motor, werd verdrongen door het brandstofsysteem dat 20,2 procent voor zijn rekening neemt. Bij tweedehandsauto´s staan met 17,7 procent het aandeel van de elektrische installaties op plaats twee. Motor en comfortelektronica blijven op de derde en vierde plaats. Globaal genomen krijgt 31,7 procent van de nieuwe auto’s al met schadegevallen af te rekenen nog voor ze 25.000 km hebben afgelegd.

Bij tweedehands auto´s vindt 81,8 procent van de schade plaats tijdens het eerste jaar. Luc Baetens: "Uit de recente analyse blijkt duidelijk dat de reparatiekosten voor voertuigen op een hoog niveau blijven. Zich goed indekken tegen die kosten is in ieder geval aan te raden, niet alleen bij tweedehandsauto´s maar ook bij nieuwe auto’s. Met meer dan 2,1 miljoen garantieovereenkomsten, ruim 23 duizend contractpartners en bijna 50 jaar ervaring is CarGarantie een betrouwbare partner voor oplossingen op het gebied van garantie en klantenbinding. Wij trachten steeds voor al onze partners een perfecte, op hen afgestemde oplossing te vinden."