Garagisten lopen weg met Kroon-Oil garagesupportplan

Binnen no-time sloten 100 universele garagebedrijven zich aan bij het garagesupportplan van Kroon-Oil. De Nederlandse smeermiddelenproducent is succesvol met het totaalprogramma voor universelen met 2 tot 6 medewerkers, waarbij equipment, technische en marketingondersteuning de pijlers zijn.

Garagisten lopen weg met Kroon-Oil garagesupportplan

Kroon-Oil creëert al jaren meerwaarde voor de totale autobranche met de online productadviseur, waarbij op basis van kenteken (of merk, model, type) in een paar muisklikken een smeermiddelenadvies op het scherm verschijnt. "In 2016 zijn via de online tool wereldwijd ruim 2,5 miljoen adviezen gegeven. En daar zijn we heel trots op", vertelt Leon ten Hove, marketing manager van Kroon-Oil. De website is inmiddels internationaal beschikbaar in 12 talen. "We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onze productadviseur en dat wordt gewaardeerd over de hele wereld."

Professionaliseringsslag
Met het garagesupportplan wil Kroon-Oil universele autobedrijven helpen bij een professionaliseringsslag. "Tijdens klantbezoeken merkten we een behoefte aan ondersteuning bij bedrijven met 2 tot 6 medewerkers. Tegen die achtergrond hebben we ons partnerprogramma ontwikkeld. Het is een a-la-carte programma. Wij geven de ondernemers een tegoed tot 2000 euro, die de garagehouder naar eigen inzicht mag besteden." Op het a-la-carte menu staat onder meer een moderne, mobiel vriendelijke website van Autosoft. "De klant kan kiezen uit een aantal ontwerpen en wij verzorgen de rest. Uiteraard met de productadviseur, maar ook met e-commerce opties en alle ruimte voor eigen vormgeving en tekst." Met het budget kan ook het pand in de Kroon-Oil huisstijl worden gestoken of de werkplaats en showroom van aankleding worden voorzien.

Equipment
Ook kan het tegoed besteed worden aan equipment als een pneumatische pomp met haspel, een bulkinstallatie en een liquid store. "Garagehouders besteden hier graag een belangrijk deel van het budget aan", heeft Ten Hove gemerkt. Nu al zijn meer dan 100 garagebedrijven aangesloten bij het garagesupportplan. "Het Kroon-Oil garagesupportplan voorziet in een onvervulde behoefte. Voor 2017 hebben we de ambitie om het netwerk te laten groeien tot 150 garagebedrijven. Overigens meld ik voor de goede orde dat alle facturatie richting het garagebedrijf altijd via een Kroon-Oil grossier verloopt."

Garagisten lopen weg met Kroon-Oil garagesupportplan - Automobielmanagement.nl

Garagisten lopen weg met Kroon-Oil garagesupportplan

Binnen no-time sloten 100 universele garagebedrijven zich aan bij het garagesupportplan van Kroon-Oil. De Nederlandse smeermiddelenproducent is succesvol met het totaalprogramma voor universelen met 2 tot 6 medewerkers, waarbij equipment, technische en marketingondersteuning de pijlers zijn.

Garagisten lopen weg met Kroon-Oil garagesupportplan

Kroon-Oil creëert al jaren meerwaarde voor de totale autobranche met de online productadviseur, waarbij op basis van kenteken (of merk, model, type) in een paar muisklikken een smeermiddelenadvies op het scherm verschijnt. "In 2016 zijn via de online tool wereldwijd ruim 2,5 miljoen adviezen gegeven. En daar zijn we heel trots op", vertelt Leon ten Hove, marketing manager van Kroon-Oil. De website is inmiddels internationaal beschikbaar in 12 talen. "We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onze productadviseur en dat wordt gewaardeerd over de hele wereld."

Professionaliseringsslag
Met het garagesupportplan wil Kroon-Oil universele autobedrijven helpen bij een professionaliseringsslag. "Tijdens klantbezoeken merkten we een behoefte aan ondersteuning bij bedrijven met 2 tot 6 medewerkers. Tegen die achtergrond hebben we ons partnerprogramma ontwikkeld. Het is een a-la-carte programma. Wij geven de ondernemers een tegoed tot 2000 euro, die de garagehouder naar eigen inzicht mag besteden." Op het a-la-carte menu staat onder meer een moderne, mobiel vriendelijke website van Autosoft. "De klant kan kiezen uit een aantal ontwerpen en wij verzorgen de rest. Uiteraard met de productadviseur, maar ook met e-commerce opties en alle ruimte voor eigen vormgeving en tekst." Met het budget kan ook het pand in de Kroon-Oil huisstijl worden gestoken of de werkplaats en showroom van aankleding worden voorzien.

Equipment
Ook kan het tegoed besteed worden aan equipment als een pneumatische pomp met haspel, een bulkinstallatie en een liquid store. "Garagehouders besteden hier graag een belangrijk deel van het budget aan", heeft Ten Hove gemerkt. Nu al zijn meer dan 100 garagebedrijven aangesloten bij het garagesupportplan. "Het Kroon-Oil garagesupportplan voorziet in een onvervulde behoefte. Voor 2017 hebben we de ambitie om het netwerk te laten groeien tot 150 garagebedrijven. Overigens meld ik voor de goede orde dat alle facturatie richting het garagebedrijf altijd via een Kroon-Oil grossier verloopt."