Bij Geevers Auto Parts zien ze ook dat lease- en verzekeringsmaatschappijen steeds kritischer zijn op de kosten én dat duurzaam schadeherstel een steeds hogere waardering krijgt. Mimpen: "Repareren met gebruikte onderdelen combineert beide elementen. Je recyclet bestaande onderdelen en behaalt een belangrijk kostenvoordeel." 

Portieren en achterkleppen

Na een marktonderzoek waaruit bleek dat 85 procent van de klanten al gebruik maakt van gebruikte delen, ging op het hoofdkantoor in Veldhoven het sein op groen. Vanaf 3 juli zal Geevers starten met het opbouwen van het assortiment dat voorlopig bestaat uit portieren en achterkleppen. Dit zal gaandeweg verder uitgebreid worden zodat Geevers haar klanten uiteindelijk een volledig assortiment kan aanbieden. "Juist omdat deze delen alleen OEM verkrijgbaar zijn, hebben schadeherstellers met Greenline een prijsbewust alternatief." Geevers past een strenge selectie toe op de aangeboden delen: uitsluitend A-kwaliteit, dus zonder grote schades, omgevouwen hoekjes of roest. Alle kleppen of deuren zijn direct te monteren.

Geselecteerde leveranciers

Ook zal Geevers uitsluitend met geselecteerde leveranciers werken. Dit netwerk wordt versterkt door het partnership met Perfect Green. Deze demontagebedrijven zien ook de waarde van samenwerken met Geevers om meer afzet en een hogere omzetsnelheid te realiseren. Geevers voorziet een groeiende vraag in gebruikte onderdelen en kan haar klanten met Greenline van een breder assortiment voorzien. "Werken met gebruikte delen houdt bovendien de marges voor het schadebedrijf overeind en zorgt uiteindelijk voor een win-win situatie voor alle betrokken partijen", besluit de Product Manager van Geevers Auto Parts.