"Onze prefab putten zijn zeer geschikt voor verschillende doelgroepen", zegt accountmanager werkplaatstechniek Gert Oskam. "Aan de ene kant bedienen we hiermee de transporteurs die zelf hun voertuigen onderhouden, en aan de andere kant natuurlijk de garagebedrijven. Zij geven soms de voorkeur aan een smeerput boven een hefbrug, of hebben beide oplossingen in de werkplaats."

De Everquip prefab smeerputten van Hamer, zo legt Oskam uit, zijn kant-en-klare putten voor alle reguliere onderhoudswerkzaamheden, zoals APK-keuringen, het wisselen van olie en het doorsmeren van een voertuig. De putten zijn van Engelse makelij en bestaan uit een speciaal geconstrueerde stalen bak, die op locatie wordt ingegraven. Ze kunnen op maat en naar wens compleet worden afgeleverd met onder andere voorbereidingen voor remmenbanken. Montage van een put in een bestaande werkplaats kan binnen vier dagen worden gerealiseerd.

Vernieuwen

Ook wat betreft het overige assortiment voor werkplaatsinrichting blijft Hamer vernieuwen, laat Oskam weten. "Elke werkplaats maakt gebruik van afgiftehaspels voor diverse vloeistoffen.
Wij leveren professionele kabinetten waarin alles is ingebouwd, compleet met led-verlichting. Met deze kabinetten is het mogelijk om de werkplaats beter te organiseren, en bovendien ziet het er veel strakker en professioneler uit." Van oudsher levert Hamer vooral aan het dealerkanaal, maar ook universele autobedrijven behoren tot het klanten­bestand. "We leveren aan iedereen." Dat kan tegenwoordig zelfs via de webshop van Hamer, waar een groot deel van het assortiment online te bestellen is. "We steken veel tijd in het online aanbieden van onze producten. Je moet blijven vernieuwen, zo blijft het leuk. Zelfs na 28 jaar in deze branche geniet ik er elke dag nog van!"