Die expansiedrift zorgt voor resultaten op twee vlakken. Het aanbod van onderdelen, vooral slijtagedelen, groeit vrijwel doorlopend. Een jong initiatief is het concept MyTools, dat Nederlandse leveranciers als Kroon, Ava, Weber Tools en de paint- en non-paintproducten van Van Es verf beschikbaar maken voor de aange­sloten grossiers. Het 9 jaar geleden geïntroduceerde private label Requal voor technische slijtagedelen is inmiddels uitgegroeid tot een geliefd goedkoper alternatief, met behoud van kwaliteit bij particulieren en garagehouders. "Nog dit jaar zullen we het assortiment uitbreiden met vijf nieuwe productlijnen."

Marcel Streppel wil benadrukken dat Requal alleen beschikbaar is voor grossiers die zijn aangesloten bij het API-netwerk (Auto Parts International). De uitgekiende logistiek is ook belangrijk in het onderscheidend vermogen van Doyen. "We zijn de enige op de Nederlandse markt die tot 3 keer per dag uitleveren", vertelt de directeur. "We creëren zo een betere cashflow voor de grossier, omdat die minder voorraad hoeft te houden, en we zorgen er tegelijkertijd voor dat de kwaliteit en actualiteit van de voorraad verbeteren." De basis voor deze unieke service werd 5 jaar geleden gelegd, toen Doyen het aandurfde om twee nieuwe depots te openen in Zwolle en Waalwijk. De combinatie van assortiment en geavanceerde backoffice plus logistiek heeft ervoor gezorgd dat Doyen het laatste halfjaar liefst 5 nieuwe grossiers aan zich heeft gebonden. "Ons streven is landelijke dekking en daarmee zijn we hard op weg. Niettemin is er nog ruimte voor nieuwe grossiers", besluit Marcel Streppel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding