Eén van de productgroepen waarbij febi zich onderscheidt in kwaliteit zijn distributiekettingen. Een must, want fouten in de distributieketting kunnen leiden tot dure motorschade. Met alle gevolgen van dien. "We leveren naast losse kettingen ook complete sets", vertelt Heidi de Kinder, marketing manager van febi Benelux. "De sets bevatten naast de distributieketting ook hydraulische en mechanische kettingspanners, geleiderails, tandwielen, vaste- en spangeleiders, dichtingen etc. Alles wat nodig is voor complete en professionele reparatie. Alle delen voldoen aan de OE-voorschriften of overtreffen deze zelfs."

Exclusief biedt febi recentelijk IWIS kettingsets aan met TRITAN-Coating (19 sets beschikbaar, nu ook voor de 1.3JTD en A10XEP). Op Autoprof Hardenberg deelt de specialist in vervangingsdelen deze kennis en er is tevens een uitgebreide informatiebrochure beschikbaar. Techneuten kunnen op de beurs ook kennismaken met het gamma febi hardyschijven. Alle febi hardyschijven worden geproduceerd door OEM-leverancier SGF, wereldmarktleider in de automobielsector, en staan garant voor maximale precisie, comfort en eersteklas pasvorm.

Ook wat stuur-en ophangingsdelen betreft, staat febi garant voor hoogste productiekwaliteit en montagezekerheid. "We hebben een aanbod van ruim 8 000 stuur -en ophangingscomponenten voor meer dan 80 internationale voertuigfabrikanten, waarmee we 95% van de courante voertuigtypes dekken", besluit de marketing manager