‘Ieder autobedrijf zou zelf moeten uitlijnen’

Wouter van den Hurk van Koch Achsmessanlagen rekent graag af met de twee meestgebruikte excuses om het uitlijnen van auto’s uit te besteden. De eerste is ‘de uitlijnapparatuur is een te grote investering’. Nummer twee: ‘we hebben niet de kennis in huis’. De Koch HD-10 EasyTouch kost slechts 3800 euro ex.BTW en dat is inclusief een persoonlijke training van 4 uur aan de brug.

Het Duitse Koch heeft een duidelijk andere filosofie dan heel veel andere aanbieders. Niet de computer (zoals bij de prijzige 3D meetapparatuur), maar de monteur aan de brug leest het resultaat van de meting af.

"Eigenlijk heel logisch, want diezelfde monteur meet ook zelf met een schuifmaat de dikte van een remschijf, of stelt zelf de momentsleutel op het juiste aantrekkoppel in", zegt de sales- en servicemanager Nederland van Koch Achsmessanlagen. Vandaar dat Koch al jaren vasthoudt aan een analoog systeem met laser.

Het Koch HD-10 EasyTouch systeem bestaat uit twee meetkoppen met draaibare lasers en twee meetunits met schaalverdeling. De laser laat letterlijk het verschil in sporing zien, de digitale hoekmeter camber en caster. "Met ons systeem kun je alle metingen doen die je wilt doen, om de auto perfect uit te lijnen."

"Met ons systeem houd je als monteur zelf de regie", benoemt Wouter van den Hurk het grote voordeel. "Ons systeem werkt ook met een computer of tablet met alle uitlijngegevens op basis van kentekenherkenning. Alleen voert de monteur zelf de afgelezen meetwaarden in voor een rapport. Overigens kan de uitlijning ook goed uitgevoerd worden zonder de computer te gebruiken. Vooral eenvoud en duurzaamheid zorgen er voor dat dit het meest verkochte uitlijnapparaat in Europa is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Ieder autobedrijf zou zelf moeten uitlijnen’ - Automobielmanagement.nl

‘Ieder autobedrijf zou zelf moeten uitlijnen’

Wouter van den Hurk van Koch Achsmessanlagen rekent graag af met de twee meestgebruikte excuses om het uitlijnen van auto’s uit te besteden. De eerste is ‘de uitlijnapparatuur is een te grote investering’. Nummer twee: ‘we hebben niet de kennis in huis’. De Koch HD-10 EasyTouch kost slechts 3800 euro ex.BTW en dat is inclusief een persoonlijke training van 4 uur aan de brug.

Het Duitse Koch heeft een duidelijk andere filosofie dan heel veel andere aanbieders. Niet de computer (zoals bij de prijzige 3D meetapparatuur), maar de monteur aan de brug leest het resultaat van de meting af.

"Eigenlijk heel logisch, want diezelfde monteur meet ook zelf met een schuifmaat de dikte van een remschijf, of stelt zelf de momentsleutel op het juiste aantrekkoppel in", zegt de sales- en servicemanager Nederland van Koch Achsmessanlagen. Vandaar dat Koch al jaren vasthoudt aan een analoog systeem met laser.

Het Koch HD-10 EasyTouch systeem bestaat uit twee meetkoppen met draaibare lasers en twee meetunits met schaalverdeling. De laser laat letterlijk het verschil in sporing zien, de digitale hoekmeter camber en caster. "Met ons systeem kun je alle metingen doen die je wilt doen, om de auto perfect uit te lijnen."

"Met ons systeem houd je als monteur zelf de regie", benoemt Wouter van den Hurk het grote voordeel. "Ons systeem werkt ook met een computer of tablet met alle uitlijngegevens op basis van kentekenherkenning. Alleen voert de monteur zelf de afgelezen meetwaarden in voor een rapport. Overigens kan de uitlijning ook goed uitgevoerd worden zonder de computer te gebruiken. Vooral eenvoud en duurzaamheid zorgen er voor dat dit het meest verkochte uitlijnapparaat in Europa is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding