"Ze zitten nooit stil in Australië", weet Niek Leeuwis, directeur van SP Tools Europe. "En dat zorgt ervoor dat ons merk nog steeds aan populariteit wint in de werkplaats. Qua prijsniveau behoren we tot het middensegment, wat betreft kwaliteit en innovativiteit bij de top van de markt." Het sterkste jongetje van de klas is de nieuwe 3/8" 16 volt slagmoersleutel, die liefst 392 Nm koppel weet te ontwikkelen bij maximaal 2300 toeren. Naast sterk en compact is het apparaat ook slim, weet Niek Leeuwis: "De motor heeft geen koolborstels en een gepatenteerd hamermechanisme zorgt voor extra kracht en minder vibraties. Ook het ingebouwde lampje is handig, je ziet altijd waar je aan het werk bent." Eveneens uit de categorie fijn werken zijn de nieuwe led-werklampen. Ze zijn verkrijgbaar in een normale (500 lumen lichtopbrengst) of compacte uitvoering (300 lumen licht-opbrengst), beide verregaand dimbaar en voorzien van een verstelbare magnetische voet. "Opladen gaat via het speciale magnetische laadpad, die je op je gereedschapskar klikt, waarop je vervolgens de werklamp ‘plakt’. Het laadpad is multifunctioneel; je kunt bijvoorbeeld ook je iPhone opladen."

Geïnteresseerd geraakt in de noviteiten van SP Tools? Kijk op de fonkelnieuwe website sptoolseurope.nl voor alle specificaties.