Het is weer zover: herfst en extreme drukte veroorzaken veel ongelukken op de weg

Het is druk op de Nederlandse wegen. Zeker nu de herfst is losgebarsten en regen, wind en donkere dagen het zicht verslechteren, staan we weer massaal in de file.

Deze maand registreerde de ANWB zelfs de op één na drukste ochtendspits. Er stond maar liefst 1.000 kilometer file stond in Nederland. En dat het druk is, is niet alleen een gevoel, het wordt bevestigd door de cijfers. Volgens het CBS waren er op 1 januari 2018 bijna 8,4 miljoen personenauto’s in ons land. Ter vergelijking: in 1980 reden er 4,2 miljoen auto’s rond. En dat merk je, ondanks de uitbreiding van het wegennetwerk.

Auto’s zijn veiliger

Gelukkig zijn auto’s tegenwoordig vele malen veiliger dan vroeger. Onder andere dankzij verbeterde constructies, airbags en systemen als ABS (anti-blokkeersysteem), EBD (remkrachtverdeler) en meer recent ADAS (Advanced Driver Assistance System). Deze rijhulpsystemen zijn een nieuwe ontwikkeling en helpen om ongelukken te voorkomen. Denk hierbij ook aan adaptive cruise control (ACC), lane departure warning systemen (LDW) en intelligent speed adaption (ISA). Ze zorgen ervoor dat de kans op een aanrijding wordt verminderd..

Veelvoorkomende schades

Heb je een aanrijding gehad en heb je schade toegebracht aan een ander? Dan dekt je WA-verzekering deze schade. Je autoverzekeraar zorgt ervoor dat de schade van de tegenpartij gerepareerd wordt door een erkend schadebedrijf. Hier hebben ze de middelen om vrijwel alle schades onzichtbaar te herstellen. Je ziet er na afloop dus niets meer van! Schadebedrijven maken onderscheid tussen verschillende soorten schades die allemaal op hun eigen manier gerepareerd moeten worden. Als het gaat over aanrijdingen dan zien zij vooral bumperschades, lakschade en deuken. Dit zijn over het algemeen cosmetische schades die vaak binnen enkele dagen gerepareerd kunnen worden met uitdeuken en spuiten. Dankzij nieuwe hersteltechnieken kan het soms zelfs nog sneller.

Beperkt casco

Een WA-verzekering dekt dus de schade toegebracht aan een ander, maar niet de schade aan je eigen auto. Toch willen veel mensen hun kostbare bezit extra verzekeren tegen onheil van buiten, zoals diefstal- of stormschade. In dat geval biedt een Allrisk verzekering zoals die van Allsecur uitkomst. Deze verzekeringsvorm dekt niet alleen schade toegebracht aan anderen, maar ook schade aan je eigen auto die is ontstaan bij diefstal, brand, storm of bijvoorbeeld hagel. Die extra zekerheid is voor veel automobilisten een geruststellende gedachte.

Het is weer zover: herfst en extreme drukte veroorzaken veel ongelukken op de weg - Automobielmanagement.nl

Het is weer zover: herfst en extreme drukte veroorzaken veel ongelukken op de weg

Het is druk op de Nederlandse wegen. Zeker nu de herfst is losgebarsten en regen, wind en donkere dagen het zicht verslechteren, staan we weer massaal in de file.

Deze maand registreerde de ANWB zelfs de op één na drukste ochtendspits. Er stond maar liefst 1.000 kilometer file stond in Nederland. En dat het druk is, is niet alleen een gevoel, het wordt bevestigd door de cijfers. Volgens het CBS waren er op 1 januari 2018 bijna 8,4 miljoen personenauto’s in ons land. Ter vergelijking: in 1980 reden er 4,2 miljoen auto’s rond. En dat merk je, ondanks de uitbreiding van het wegennetwerk.

Auto’s zijn veiliger

Gelukkig zijn auto’s tegenwoordig vele malen veiliger dan vroeger. Onder andere dankzij verbeterde constructies, airbags en systemen als ABS (anti-blokkeersysteem), EBD (remkrachtverdeler) en meer recent ADAS (Advanced Driver Assistance System). Deze rijhulpsystemen zijn een nieuwe ontwikkeling en helpen om ongelukken te voorkomen. Denk hierbij ook aan adaptive cruise control (ACC), lane departure warning systemen (LDW) en intelligent speed adaption (ISA). Ze zorgen ervoor dat de kans op een aanrijding wordt verminderd..

Veelvoorkomende schades

Heb je een aanrijding gehad en heb je schade toegebracht aan een ander? Dan dekt je WA-verzekering deze schade. Je autoverzekeraar zorgt ervoor dat de schade van de tegenpartij gerepareerd wordt door een erkend schadebedrijf. Hier hebben ze de middelen om vrijwel alle schades onzichtbaar te herstellen. Je ziet er na afloop dus niets meer van! Schadebedrijven maken onderscheid tussen verschillende soorten schades die allemaal op hun eigen manier gerepareerd moeten worden. Als het gaat over aanrijdingen dan zien zij vooral bumperschades, lakschade en deuken. Dit zijn over het algemeen cosmetische schades die vaak binnen enkele dagen gerepareerd kunnen worden met uitdeuken en spuiten. Dankzij nieuwe hersteltechnieken kan het soms zelfs nog sneller.

Beperkt casco

Een WA-verzekering dekt dus de schade toegebracht aan een ander, maar niet de schade aan je eigen auto. Toch willen veel mensen hun kostbare bezit extra verzekeren tegen onheil van buiten, zoals diefstal- of stormschade. In dat geval biedt een Allrisk verzekering zoals die van Allsecur uitkomst. Deze verzekeringsvorm dekt niet alleen schade toegebracht aan anderen, maar ook schade aan je eigen auto die is ontstaan bij diefstal, brand, storm of bijvoorbeeld hagel. Die extra zekerheid is voor veel automobilisten een geruststellende gedachte.