Kosten wegslepen auto

Er zijn twee redenen waarom je met pech langs de weg zou kunnen staan:
• Door een ongeval
• Door een mechanische storing in de auto
In beide gevallen zal je auto weggesleept moeten worden, maar de kosten daarvan verschillen afhankelijk van het soort pech.

 

Wegslepen auto door ongeval

Heb je een ongeluk gehad waarna je niet meer verder kunt rijden? De kosten van je auto wegslepen naar een garage wordt dan gedekt vanuit je autoverzekering. Kijk in de voorwaarden van je autoverzekering welke kosten ze precies vergoeden, want dit verschilt per verzekeraar.

 

Wegslepen auto door mechanische storing


Gaat er iets kapot aan of in de auto waardoor die niet meer werkt? Dan moet je je auto laten wegslepen door een pechhulpdienst of een schakelbedrijf. Dit kost rond de 250 euro en wordt niet vergoed door de autoverzekering. Ben je lid van een pechhulpdienst, dan dekken zij de kosten.

 

Vergoeding kosten wegslepen auto bij pech

Om de kosten van het wegslepen van je auto vergoed te krijgen, afgezien van de reden van de pech, heb je een pechhulpverzekering nodig. Je kunt lid worden van een pechhulpdienst of pechhulp als aanvullende verzekering bij je autoverzekering nemen.
Met een pechhulpverzekering worden de kosten vergoed van:
• Het terplekke maken van de auto
• Het wegslepen naar een garage als maken niet lukt
• Vervangend vervoer
De voorwaarden en premies van zo’n verzekering lopen echter erg uiteen. Je autoverzekering vergelijken helpt je de meest uitgebreide dekking te vinden tegen de laagste premie. Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod autoverzekeringen in een helder overzicht. Je vindt dus gemakkelijk een pechhulpverzekering die past bij je wensen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding