Sijs legt uit dat de aftermarketproducten van Delphi nu zijn gegroepeerd in vier pijlers: onderhoud, diesel- en benzine-injectiesystemen, diagnose- en testapparatuur en tot slot technische onderdelen met een focus op motormanagement. “Dit zijn bijvoorbeeld sensoren, EGR-kleppen en bobines.” Om aan die vraag te voldoen, werden vorig jaar zo’n 200 nieuwe referenties geïntroduceerd (nu in totaal 2.000 referenties, alleen al voor motormanagementsystemen). Er is ook interessant nieuws over diagnose-apparatuur: van de bekende DS150E en DS450E is een afgeleide basisversie geïntroduceerd, de DS-nano. “Om tegemoet te komen aan de vraag van garagisten naar een beter betaalbaar diagnose-apparaat; de prijs ligt aanzienlijk lager.”

GDi-injectoren

Meer op de toekomst gericht zijn de GDi-injectoren van Delphi. “Direct ingespoten benzinemotoren zullen de lichte diesel deels gaan vervangen. In 2017 hebben we de nieuwste generatie van het 350-bar GDi systeem gelanceerd, samen met VW in Europa.” Om aan de vraag in het aftermarketkanaal te kunnen voldoen introduceert Delphi in 2019 een complete productlijn met benzine-injectoren. “Dat zijn echt hightech producten waarbij de keuze voor ons als OE-fabrikant voor de hand ligt.”