ADAS-kalibratie in slechts een paar minuten

Auto’s beschikken over geavanceerde rijhulpsystemen die bestuurders helpen veiliger te rijden. Nieuwe technieken volgen elkaar hierbij in steeds hoger tempo op. Rijstrookherkenning, adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning, autonoom remmen, dode hoekwaarschuwing, etc. 

ADAS-kalibratie in slechts een paar minuten

Het aantal ADAS-systemen dat de afgelopen jaren is geïntroduceerd is enorm. En het einde van deze elektronische evolutie is, met het oog op volledig autonoom rijden, nog lang niet in zicht. Vanaf 2022 zal in het kader van Europese regelgeving iedere nieuwe auto verplicht uitgerust zijn met ADAS-sensoren.  Om ervoor te zorgen dat de automobilist kan blijven vertrouwen op de ADAS-systemen dienen deze in geval van schade of aanpassing van het voertuig zorgvuldig gekalibreerd te worden. Zelfs een relatief kleine parkeerschade kan namelijk van grote invloed zijn op de werking van het ADAS-systeem in de auto.

Mahle TechPro® Digital ADAS-systeem

Equipment Group Holland te Sliedrecht biedt als totaalleverancier voor de werkplaats verschillende oplossingen voor het kalibreren van ADAS-systemen. Met merken als Mahle, Launch en Hella in het programma is er volop keus voor de autoprofessional. We vragen Philip van Houwelingen, commercieel directeur van Equipment Group Holland, specifiek naar het onlangs aan het assortiment toegevoegde Mahle TechPro® Digital ADAS-systeem.

“Mahle is een kwaliteitsmerk op het gebied van diagnostische gereedschappen, met meer dan 16 jaar ervaring. Het unieke aan het Mahle TechPro® Digital ADAS systeem is het gepatenteerde dynamische kalibratiepaneel wat het continue wisselen van kalibratiepanelen en meetobjecten overbodig maakt. Op het 65 inch verrijdbare digitale kalibratiepaneel worden simpelweg de verschillende kalibratiepanelen getoond. Het niet hoeven wisselen van de kalibratiepanelen bespaart enorm veel tijd, ruimte en geld.” Aldus Philip van Houwelingen.

ADAS-Kalibratie in 6 eenvoudige stappen

Tijd om de proef op de som te nemen en zelf het Mahle TechPro® Digital ADAS systeem uit te testen. De kalibratie vind plaats in 6 eenvoudige stappen.

 1. Op het touchscreen van de Mahle TechPro® selecteren we aan de hand van merk en model het juiste voertuig. 
 2. Het systeem geeft duidelijke instructies over de opstelling. We volgen de instructies en plaatsen de wielklemmen op de velgen.
 3. Vervolgens plaatsen we de digitale zoeker, hierbij valt op hoe bijzonder handzaam het verrijdbare draagframe is. Eventuele afwijkingen in de opstelling worden door het systeem automatisch gecorrigeerd. 
 4. Met behulp van twee lasergestuurde afstandsmeters bepalen we de exacte afstand tot het voertuig. De gemeten waarden voeren we in op de Mahle TechPro®.
 5. Tot slot passen we op advies van het systeem de hoogte van het kalibratiepaneel aan met behulp van een afstandsbediening. Waarna het systeem aangeeft gereed te zijn om de kalibratie van het voertuig uit te voeren.
 6. Een simpele druk op het touchscreen start de kalibratie. Op het digitale kalibratiepaneel verschijnen verschillende kalibratieschema’s. 

Binnen slechts 3 minuten is het voertuig volledig gekalibreerd. 

Het Mahle TechPro® Digital ADAS systeem werkt intuïtief, snel en is voorbereid op de toekomst. Geavanceerde software bevat de kalibratiedata van tientallen automerken en automodellen. Online updates zorgen ervoor dat het systeem up-to-date blijft, waardoor altijd met de meeste recente gegevens kan worden gewerkt.

ADAS-kalibratie in slechts een paar minuten - Automobielmanagement.nl

ADAS-kalibratie in slechts een paar minuten

Auto’s beschikken over geavanceerde rijhulpsystemen die bestuurders helpen veiliger te rijden. Nieuwe technieken volgen elkaar hierbij in steeds hoger tempo op. Rijstrookherkenning, adaptieve cruise control, verkeersbordherkenning, autonoom remmen, dode hoekwaarschuwing, etc. 

ADAS-kalibratie in slechts een paar minuten

Het aantal ADAS-systemen dat de afgelopen jaren is geïntroduceerd is enorm. En het einde van deze elektronische evolutie is, met het oog op volledig autonoom rijden, nog lang niet in zicht. Vanaf 2022 zal in het kader van Europese regelgeving iedere nieuwe auto verplicht uitgerust zijn met ADAS-sensoren.  Om ervoor te zorgen dat de automobilist kan blijven vertrouwen op de ADAS-systemen dienen deze in geval van schade of aanpassing van het voertuig zorgvuldig gekalibreerd te worden. Zelfs een relatief kleine parkeerschade kan namelijk van grote invloed zijn op de werking van het ADAS-systeem in de auto.

Mahle TechPro® Digital ADAS-systeem

Equipment Group Holland te Sliedrecht biedt als totaalleverancier voor de werkplaats verschillende oplossingen voor het kalibreren van ADAS-systemen. Met merken als Mahle, Launch en Hella in het programma is er volop keus voor de autoprofessional. We vragen Philip van Houwelingen, commercieel directeur van Equipment Group Holland, specifiek naar het onlangs aan het assortiment toegevoegde Mahle TechPro® Digital ADAS-systeem.

“Mahle is een kwaliteitsmerk op het gebied van diagnostische gereedschappen, met meer dan 16 jaar ervaring. Het unieke aan het Mahle TechPro® Digital ADAS systeem is het gepatenteerde dynamische kalibratiepaneel wat het continue wisselen van kalibratiepanelen en meetobjecten overbodig maakt. Op het 65 inch verrijdbare digitale kalibratiepaneel worden simpelweg de verschillende kalibratiepanelen getoond. Het niet hoeven wisselen van de kalibratiepanelen bespaart enorm veel tijd, ruimte en geld.” Aldus Philip van Houwelingen.

ADAS-Kalibratie in 6 eenvoudige stappen

Tijd om de proef op de som te nemen en zelf het Mahle TechPro® Digital ADAS systeem uit te testen. De kalibratie vind plaats in 6 eenvoudige stappen.

 1. Op het touchscreen van de Mahle TechPro® selecteren we aan de hand van merk en model het juiste voertuig. 
 2. Het systeem geeft duidelijke instructies over de opstelling. We volgen de instructies en plaatsen de wielklemmen op de velgen.
 3. Vervolgens plaatsen we de digitale zoeker, hierbij valt op hoe bijzonder handzaam het verrijdbare draagframe is. Eventuele afwijkingen in de opstelling worden door het systeem automatisch gecorrigeerd. 
 4. Met behulp van twee lasergestuurde afstandsmeters bepalen we de exacte afstand tot het voertuig. De gemeten waarden voeren we in op de Mahle TechPro®.
 5. Tot slot passen we op advies van het systeem de hoogte van het kalibratiepaneel aan met behulp van een afstandsbediening. Waarna het systeem aangeeft gereed te zijn om de kalibratie van het voertuig uit te voeren.
 6. Een simpele druk op het touchscreen start de kalibratie. Op het digitale kalibratiepaneel verschijnen verschillende kalibratieschema’s. 

Binnen slechts 3 minuten is het voertuig volledig gekalibreerd. 

Het Mahle TechPro® Digital ADAS systeem werkt intuïtief, snel en is voorbereid op de toekomst. Geavanceerde software bevat de kalibratiedata van tientallen automerken en automodellen. Online updates zorgen ervoor dat het systeem up-to-date blijft, waardoor altijd met de meeste recente gegevens kan worden gewerkt.