GroupAuto: ‘Het is nu tijd om in te zetten op vakmanschap’

Met CarXpert en Autoexcellent bezit GroupAuto twee zeer populaire garageformules. Niet in de laatste plaats omdat kennis en innovatie centraal worden gezet. Freek Blekxtoon van GroupAuto legt uit waarom.

GroupAuto: ‘Het is nu tijd om in te zetten op vakmanschap’

“Door welke arts zou je liever worden behandeld? Een huisarts die al 10 jaar geen bijscholing heeft gehad, of een jonge moderne arts die op de hoogte is van alle ontwikkelingen en moderne technieken?” Met deze metafoor schetst de topman van GroupAuto de tweedeling die dreigt bij universele autobedrijven.

Bijscholing

Door de overvolle werkplaatsen en de schaarste aan automonteurs is de noodzaak van bijscholing naar de achtergrond verdwenen. “Hierdoor neemt het gemiddelde niveau in de werkplaats af. Waarmee bijscholing eigenlijk alleen maar belangrijker wordt.” CarXpert en Autoexcellent bieden autobedrijven alle handvatten om hun monteurs te trainen. “Onze drie trainingsfaciliteiten zijn vijf dagen per week actief om techneuten wegwijs te maken in de nieuwste technieken. Op gebied van diagnose en kalibreren bijvoorbeeld, maar ook EV en hybridetechniek. Vakmanschap in combinatie met het integreren van moderne technieken bepaalt of je als autobedrijf overleeft of niet”, waarschuwt Freek Blekxtoon.

Compasso

GroupAuto faciliteert de aangesloten autobedrijven met de online omgeving Compasso. “Compasso is als Schiphol. Achter een streng beveiligde toegangspoort kun je naar hartenlust shoppen en heb je met je e-ticket toegang tot een gate”, schetst Blekxtoon.  “Compasso werkt vergelijkbaar: het biedt toegang tot alles waar een monteur mee werkt; onderdelen catalogi, technische informatie, reparatietijden, enz. Ook toegang tot originele data en software-updates en remote diagnose bij autofabrikanten is geïntegreerd. Ons platform zorgt dat vakmanschap nog beter tot zijn recht komt door ICT voor de monteur te laten werken.” 

GroupAuto: ‘Het is nu tijd om in te zetten op vakmanschap’ - Automobielmanagement.nl

GroupAuto: ‘Het is nu tijd om in te zetten op vakmanschap’

Met CarXpert en Autoexcellent bezit GroupAuto twee zeer populaire garageformules. Niet in de laatste plaats omdat kennis en innovatie centraal worden gezet. Freek Blekxtoon van GroupAuto legt uit waarom.

GroupAuto: ‘Het is nu tijd om in te zetten op vakmanschap’

“Door welke arts zou je liever worden behandeld? Een huisarts die al 10 jaar geen bijscholing heeft gehad, of een jonge moderne arts die op de hoogte is van alle ontwikkelingen en moderne technieken?” Met deze metafoor schetst de topman van GroupAuto de tweedeling die dreigt bij universele autobedrijven.

Bijscholing

Door de overvolle werkplaatsen en de schaarste aan automonteurs is de noodzaak van bijscholing naar de achtergrond verdwenen. “Hierdoor neemt het gemiddelde niveau in de werkplaats af. Waarmee bijscholing eigenlijk alleen maar belangrijker wordt.” CarXpert en Autoexcellent bieden autobedrijven alle handvatten om hun monteurs te trainen. “Onze drie trainingsfaciliteiten zijn vijf dagen per week actief om techneuten wegwijs te maken in de nieuwste technieken. Op gebied van diagnose en kalibreren bijvoorbeeld, maar ook EV en hybridetechniek. Vakmanschap in combinatie met het integreren van moderne technieken bepaalt of je als autobedrijf overleeft of niet”, waarschuwt Freek Blekxtoon.

Compasso

GroupAuto faciliteert de aangesloten autobedrijven met de online omgeving Compasso. “Compasso is als Schiphol. Achter een streng beveiligde toegangspoort kun je naar hartenlust shoppen en heb je met je e-ticket toegang tot een gate”, schetst Blekxtoon.  “Compasso werkt vergelijkbaar: het biedt toegang tot alles waar een monteur mee werkt; onderdelen catalogi, technische informatie, reparatietijden, enz. Ook toegang tot originele data en software-updates en remote diagnose bij autofabrikanten is geïntegreerd. Ons platform zorgt dat vakmanschap nog beter tot zijn recht komt door ICT voor de monteur te laten werken.”