VOC benadrukt belang van EVC

Iedereen heeft in zijn bedrijf wel personeelsleden die in de loop der jaren trainingen hebben gevolgd, of veel praktijkervaring hebben opgedaan. Maar wellicht hebben ze daarvoor nooit een diploma ontvangen. Een EVC-traject zorgt voor de erkenning die deze medewerkers verdienen benadrukt opleidingsinstituut Vakopleiding Carrosseriebedrijf.

VOC benadrukt belang van EVC

“Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker als autoschadetechnicus op MBO-3 niveau functioneert, zonder dat hij daarvoor de benodigde papieren heeft. Via een EVC-traject, wat staat voor Erkenning van Verworven Competenties, kunnen de competenties die iemand heeft ook daadwerkelijk worden erkend,” laat manager sales Claudia Heere weten.

Persoonlijk ervaringscertificaat

Om een zogenaamd ‘persoonlijk ervaringscertificaat’ te behalen wordt aan de hand van een landelijk erkende standaard in kaart gebracht welke kennis en vaardigheden de medewerkers precies in huis hebben legt Heere uit. Vervolgens wordt dat vastgelegd in het certificaat. “Bovendien vloeit uit een EVC ook een Persoonlijk Opleidings Plan voort, waarin persoonlijke opleidingsmogelijkheden staan volgens de laatste ontwikkelingen in de branche.”

Checklist

Sinds 2008 is VOC door het Kenniscentrum EVC erkend als volledig aanbieder van EVC-trajecten voor de mobiliteitsbranche. Leden kunnen hun werknemers extra voordelig een EVC aanbieden. Bedrijven kunnen aan de hand van een checklist eenvoudig nagaan of een EVC-traject interessant is voor hun organisatie. “Je hoeft alleen maar vier vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld of alle medewerkers een Persoonlijk Opleidings Plan hebben. Als het antwoord op één van die checks ‘nee’ is dan is een EVC-traject wellicht interessant voor het bedrijf.” Bedrijven kunnen een EVC doen voor de functie van autoschadehersteller, autoschadetechnicus, autospuiter en carrosseriebouwer.

VOC benadrukt belang van EVC - Automobielmanagement.nl

VOC benadrukt belang van EVC

Iedereen heeft in zijn bedrijf wel personeelsleden die in de loop der jaren trainingen hebben gevolgd, of veel praktijkervaring hebben opgedaan. Maar wellicht hebben ze daarvoor nooit een diploma ontvangen. Een EVC-traject zorgt voor de erkenning die deze medewerkers verdienen benadrukt opleidingsinstituut Vakopleiding Carrosseriebedrijf.

VOC benadrukt belang van EVC

“Het kan bijvoorbeeld zijn dat een medewerker als autoschadetechnicus op MBO-3 niveau functioneert, zonder dat hij daarvoor de benodigde papieren heeft. Via een EVC-traject, wat staat voor Erkenning van Verworven Competenties, kunnen de competenties die iemand heeft ook daadwerkelijk worden erkend,” laat manager sales Claudia Heere weten.

Persoonlijk ervaringscertificaat

Om een zogenaamd ‘persoonlijk ervaringscertificaat’ te behalen wordt aan de hand van een landelijk erkende standaard in kaart gebracht welke kennis en vaardigheden de medewerkers precies in huis hebben legt Heere uit. Vervolgens wordt dat vastgelegd in het certificaat. “Bovendien vloeit uit een EVC ook een Persoonlijk Opleidings Plan voort, waarin persoonlijke opleidingsmogelijkheden staan volgens de laatste ontwikkelingen in de branche.”

Checklist

Sinds 2008 is VOC door het Kenniscentrum EVC erkend als volledig aanbieder van EVC-trajecten voor de mobiliteitsbranche. Leden kunnen hun werknemers extra voordelig een EVC aanbieden. Bedrijven kunnen aan de hand van een checklist eenvoudig nagaan of een EVC-traject interessant is voor hun organisatie. “Je hoeft alleen maar vier vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld of alle medewerkers een Persoonlijk Opleidings Plan hebben. Als het antwoord op één van die checks ‘nee’ is dan is een EVC-traject wellicht interessant voor het bedrijf.” Bedrijven kunnen een EVC doen voor de functie van autoschadehersteller, autoschadetechnicus, autospuiter en carrosseriebouwer.