AutoVeiling.nl start B2B Handelsplatform

Brand Story

Het handelsplatform was al in voorbereiding. In de nieuwe realiteit van de coronacrisis is besloten tot een versnelde lancering. AutoVeiling.nl en AutoInspectie.nl slaan de handen inéén voor een B2B Handelsplatform. “Een goed beschreven auto verkopen voordat je deze koopt, dat wil toch iedereen. Onze denkwijze zal moeten veranderen. En snel.”

Aan het woord is Wierd Meijering, de directeur van de AVN Group, bekend van AutoVeiling.nl en AutoInspectie.nl. “Ik ben ervan overtuigd dat de digitale wereld zegeviert in de 1,5-metereconomie. Met het AutoVeiling.nl Handelsplatform kunnen we elkaar helpen de huidige voorraad te verkopen om vervolgens weer de winst in te kunnen kopen.”

Nieuwe realiteit

En de tijden van kieskeurigheid bij het inkopen van een gebruikte auto, zal plaats moeten maken voor een nieuwe realiteit nu de wereld weer kleiner wordt. We zullen meer de auto’s dienen te verkopen die we hebben. Wierd Meijering illustreert zijn analyse met een praktijkvoorbeeld. “Eind 2015 was de Peugeot 308 een groot succes op de leasemarkt. Die slordige 12.500 auto’s komen dit jaar op de markt. Het zijn veelal auto’s met een hogere kilometerstand, maar ze zijn kwalitatief echt prima. De markt zal opnieuw moeten leren dat voor zo’n 308, maar ook voor een Renault Clio of een Volvo V40 uit die jaren, een nieuwe koper bestaat in Nederland.” Het B2B Handelsplatform, dat naast de diverse veilingen van het online veilinghuis draait, is een marktplaats voor auto’s die tegen handelsprijzen aangeboden worden. Het aanbod kan, tegen speciaal tarief, worden ingebracht door autobedrijven, leasemaatschappijen, verhuurbedrijven, fleetowners, dealers en importeurs. Vergroot uw voorraad en doe er uw voordeel mee.

Optische beschrijvingsgarantie

Iedere aangeboden auto wordt aan een professionele inspectie onderworpen door een inspecteur van AutoInspectie.nl. “De koper kan vertrouwen op de ‘Optische Beschrijvingsgarantie’, zodat hij weet welke auto hij koopt. Dit maakt het voor autobedrijven mogelijk de auto pas te kopen als deze verkocht is,” benadrukt Wierd Meijering. Auto’s staan maximaal 3 maanden op het handelsplatform van AutoVeiling.nl met een vaste inkoopprijs, die is gebaseerd op een reële handelsprijs. Ook staan de auto’s in de ‘AutoVeiling.nl Inkoop App’. Na de aanschaf en betaling van de auto verzorgt het team van AutoVeiling.nl voor het transport en de juiste afwikkeling van de auto.

Gereduceerde tarieven

Wierd Meijering: “Door de coronacrisis is de autohandel in Nederland voor de helft stil komen te liggen.” Met dit nieuwe B2B platform willen de initiatiefnemers met elkaar bijdragen aan het levend houden van de autohandel. “AutoInspectie.nl verzorgt de inspecties tegen gereduceerd tarief. Ook de kosten voor het plaatsen van een auto op het B2B Handelsplatform zijn bewust laag gehouden.”

AutoVeiling.nl start B2B Handelsplatform - Automobielmanagement.nl

AutoVeiling.nl start B2B Handelsplatform

Brand Story

Het handelsplatform was al in voorbereiding. In de nieuwe realiteit van de coronacrisis is besloten tot een versnelde lancering. AutoVeiling.nl en AutoInspectie.nl slaan de handen inéén voor een B2B Handelsplatform. “Een goed beschreven auto verkopen voordat je deze koopt, dat wil toch iedereen. Onze denkwijze zal moeten veranderen. En snel.”

Aan het woord is Wierd Meijering, de directeur van de AVN Group, bekend van AutoVeiling.nl en AutoInspectie.nl. “Ik ben ervan overtuigd dat de digitale wereld zegeviert in de 1,5-metereconomie. Met het AutoVeiling.nl Handelsplatform kunnen we elkaar helpen de huidige voorraad te verkopen om vervolgens weer de winst in te kunnen kopen.”

Nieuwe realiteit

En de tijden van kieskeurigheid bij het inkopen van een gebruikte auto, zal plaats moeten maken voor een nieuwe realiteit nu de wereld weer kleiner wordt. We zullen meer de auto’s dienen te verkopen die we hebben. Wierd Meijering illustreert zijn analyse met een praktijkvoorbeeld. “Eind 2015 was de Peugeot 308 een groot succes op de leasemarkt. Die slordige 12.500 auto’s komen dit jaar op de markt. Het zijn veelal auto’s met een hogere kilometerstand, maar ze zijn kwalitatief echt prima. De markt zal opnieuw moeten leren dat voor zo’n 308, maar ook voor een Renault Clio of een Volvo V40 uit die jaren, een nieuwe koper bestaat in Nederland.” Het B2B Handelsplatform, dat naast de diverse veilingen van het online veilinghuis draait, is een marktplaats voor auto’s die tegen handelsprijzen aangeboden worden. Het aanbod kan, tegen speciaal tarief, worden ingebracht door autobedrijven, leasemaatschappijen, verhuurbedrijven, fleetowners, dealers en importeurs. Vergroot uw voorraad en doe er uw voordeel mee.

Optische beschrijvingsgarantie

Iedere aangeboden auto wordt aan een professionele inspectie onderworpen door een inspecteur van AutoInspectie.nl. “De koper kan vertrouwen op de ‘Optische Beschrijvingsgarantie’, zodat hij weet welke auto hij koopt. Dit maakt het voor autobedrijven mogelijk de auto pas te kopen als deze verkocht is,” benadrukt Wierd Meijering. Auto’s staan maximaal 3 maanden op het handelsplatform van AutoVeiling.nl met een vaste inkoopprijs, die is gebaseerd op een reële handelsprijs. Ook staan de auto’s in de ‘AutoVeiling.nl Inkoop App’. Na de aanschaf en betaling van de auto verzorgt het team van AutoVeiling.nl voor het transport en de juiste afwikkeling van de auto.

Gereduceerde tarieven

Wierd Meijering: “Door de coronacrisis is de autohandel in Nederland voor de helft stil komen te liggen.” Met dit nieuwe B2B platform willen de initiatiefnemers met elkaar bijdragen aan het levend houden van de autohandel. “AutoInspectie.nl verzorgt de inspecties tegen gereduceerd tarief. Ook de kosten voor het plaatsen van een auto op het B2B Handelsplatform zijn bewust laag gehouden.”