De raceversie van de Ferrari 599 is uitgerust met een nieuw snufje van Nederlandse bodem. ‘Drie jaar geleden zijn we begonnen met onze samenwerking met Ferrari, nu mochten we dit nieuws eindelijk naar buiten brengen’, zei directeur Roy Campe van Actiflow. Het bedrijf plaatste poreus plastic en een luchtpompje in de bodem van de racewagen. De auto heeft zo een betere wegligging en een lagere luchtweerstand waardoor hij meer vaart kan maken. Actiflow zetelt in Breda, maar vindt zijn oorsprong in Delft. Het bedrijf is een spin-off van de Technische Universiteit (TU) Delft.

Ferrari maakte een kleine serie van ongeveer dertig stuk svan de 599 X die speciaal voor het racecircuit ontwikkeld zijn. ‘We hebben voor drie jaar een contract met Ferrari. Daarna gaan we deze techniek wellicht verder ontwikkelen voor de gewone personenauto’, aldus Campe.
Maar naarmate de samenwerking vorderde, zegt Campe toch ontvankelijk te zijn geworden voor het Italiaanse automerk. ‘Het is ongelooflijk wat Ferrari bij mensen oproept. Al die fans die tijdens de – geheime – testritten hun fototoestel door de afrasteringen frommelden om een glimp van de wagen op te vangen. Dat was een absurde ervaring.’  (bron: ANP) 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding