In 2008 was de omzet van DAF 4,85 miljard euro en de nettowinst 502 miljoen euro. De stijging is vooral veroorzaakt door goede resultaten in de eerste drie kwartalen van 2008. In het vierde kwartaal werd een lagere winst geboekt. Volgens DAF-topman Aad Goudriaan wist het bedrijf over 2008 winst te maken door in te spelen op de veranderende situatie op de markt, zo meldt NRC/Zibb. In oktober reageerde DAF op de instortende vraag naar trucks door de flexibele groep van vijftienhonderd uitzendkrachten op straat te zetten en contracten niet te verlengen. Sinds begin januari vallen drieduizend DAF-werknemers onder de regeling voor werktijdverkorting. Ook werd een reorganisatie aangekondigd als gevolg waarvan dit jaar nog honderdzeventig indirecte arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Verdere reorganisaties sluit het bedrijf niet uit. DAF maakt nu honderd vrachtwagens per dag in plaats van tweehonderdvijftig.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding