De nieuwe Nederlandse importeur Kia Motors Nederland heeft de bezittingen van het failliete Kia Nederland overgenomen. Dat is al op 7 april bekendgemaakt, maar nu is er ook echt getekend. De bewindvoerders hebben de arbeidscontracten met de werknemers in dienst van Kia Nederland BV beëindigd en Kia Motors Nederland heeft ongeveer vijftig van de zestig medewerkers van Kia Nederland een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Cor Baltus, die nauw betrokken was bij de onderhandelingen tussen de bewindvoerders met Kia Motors Europe, was en is algemeen directeur. Woordvoerder Leerentveld van de Kia-dealervereniging zegt in het bericht dat alle Nederlandse dealers de nieuwe importeur alle steun toezeggen.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding