Stern ziet nu nog geen herstel in de verkopen van personen- en bedrijfswagens, maar verwacht wel een licht herstel in 2010. De nettowinst kwam het afgelopen kwartaal uit op 0,2 miljoen euro in vergelijking met 1,3 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat over het derde kwartaal daalde het afgelopen kwartaal met 1,6 miljoen euro, ofwel -53,2 procent, tot 1,4 miljoen euro. De omzet over de afgelopen negen maanden kwam uit op 618 miljoen euro. Dit was veertien procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De autonome omzet in de eerste negen maanden van 2009 daalde met 21 procent. Stern’s reorganisatieprogramma ‘Operatie Stormvogel’ ligt volgens het bedrijf op schema.

Het autoconcern blijft op zoek naar uitbreiding van zijn netwerk van autodealerbedrijven in autodichte gebieden en richt zich tegelijkertijd op de versnelde uitbouw van de activiteiten op het gebied van autodiensten, waaronder dus schadeherstel. Ook joint ventures behoren volgens het bedrijf tot de mogelijkheden. Vorige maand zei topman Henk van der Kwast al dat hij gesprekken voert met een grote partij, zonder daarbij een naam te noemen.

Op de Amsterdamse beurs moest het aandeel Stern vanmiddag rond 13.00 uur ruim twee procent toegeven. Het stuk noteert 18,40 euro. (bron: Dow Jones Nieuwsdienst en AFN)