Productie bij VDL Nedcar wordt weer tijdelijk stilgelegd

VDL Nedcar legt deze week de autoproductie weer een paar dagen stil vanwege een tekort aan elektronische onderdelen. Dat bevestigt een woordvoerder van de autofabrikant na eerdere berichtgeving van dagblad De Limburger.

De productie ligt donderdag en vrijdag stil. Eerder deze maand moest het werk ook al meerdere dagen worden neergelegd. De grootste Nederlandse autoproducent bouwt voor BMW meerdere modellen van de Mini en de BMW X1.

VDL Nedcar wil in gesprek met de ruim 3000 betrokken medewerkers over hoe de opgelopen achterstanden kunnen worden ingehaald. Daarvoor zijn volgens een woordvoerder verschillende mogelijkheden, waaronder overwerk.

De autobranche wordt al langer geplaagd door een tekort aan computerchips. Dat komt onder meer door de grote vraag naar chips voor bijvoorbeeld laptops en smartphones voor het vele thuiswerken en ook voor spelcomputers.

Lees ook:
Strategische fout in concurrentie met elektronica-industrie breekt autofabrikanten op

Productie bij VDL Nedcar wordt weer tijdelijk stilgelegd - Automobielmanagement.nl

Productie bij VDL Nedcar wordt weer tijdelijk stilgelegd

VDL Nedcar legt deze week de autoproductie weer een paar dagen stil vanwege een tekort aan elektronische onderdelen. Dat bevestigt een woordvoerder van de autofabrikant na eerdere berichtgeving van dagblad De Limburger.

De productie ligt donderdag en vrijdag stil. Eerder deze maand moest het werk ook al meerdere dagen worden neergelegd. De grootste Nederlandse autoproducent bouwt voor BMW meerdere modellen van de Mini en de BMW X1.

VDL Nedcar wil in gesprek met de ruim 3000 betrokken medewerkers over hoe de opgelopen achterstanden kunnen worden ingehaald. Daarvoor zijn volgens een woordvoerder verschillende mogelijkheden, waaronder overwerk.

De autobranche wordt al langer geplaagd door een tekort aan computerchips. Dat komt onder meer door de grote vraag naar chips voor bijvoorbeeld laptops en smartphones voor het vele thuiswerken en ook voor spelcomputers.

Lees ook:
Strategische fout in concurrentie met elektronica-industrie breekt autofabrikanten op