Delegatie VDL Nedcar op bezoek bij Rivian

De interesse van de Amerikaanse elektrische autofabrikant Rivian in VDL Nedcar neemt zeer concrete vormen aan. Begin december bezoekt een stevige delegatie van VDL Nedcar, onder wie enkele ingenieurs, de Rivian-fabriek in Normal, Illinois. Dat bericht De Limburger.

Het bericht sluit aan op de informatie dat Rivian al ruim een jaar twee Nederlandse bv’s heeft: Rivian Europe en Rivian Netherlands. Die juridische eenheden zijn beide gevestigd in een kantoorunit aan de Weesperstraat in Amsterdam, zo blijkt uit het Handelsregister. Het als hoofdvestiging aangeduide Rivian Netherlands is sinds 20 november 2020 geregistreerd onder nummer 80956661. Rivian is in de VS begonnen met de productie van haar eerste elektrische bestelwagen, waarvan er 100.000 zijn besteld door Amazon, en van een pick-up truck. Rivian heeft echter ook ambities op de Europese markt, vertelde ceo Robert Scaringe vorig jaar aan Reuters.

Nederland

Zoals AM al eerder meldde kijkt de EV-nieuwkomer voor een Europese fabriek nadrukkelijk naar Nederland. Het bedrijf had eerder zijn oog laten vallen op Bristol in Groot-Brittannië maar de onderhandelingen daar lijken op niets uit te lopen. Nu is Rivian volgens het Financieel Dagblad in gesprek met het ministerie van economische zaken over een fabriek in ons land. Uit de informatie van De Limburger blijkt dat VDL Nedcar daarbij ook in het vizier is. VDL Nedcar heeft al een contract met het eveneens Amerikaanse Canoo maar of dat daadwerkelijk tot enige productie zal leiden is nog altijd onduidelijk.

Lees ook:
Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek

Delegatie VDL Nedcar op bezoek bij Rivian - Automobielmanagement.nl

Delegatie VDL Nedcar op bezoek bij Rivian

De interesse van de Amerikaanse elektrische autofabrikant Rivian in VDL Nedcar neemt zeer concrete vormen aan. Begin december bezoekt een stevige delegatie van VDL Nedcar, onder wie enkele ingenieurs, de Rivian-fabriek in Normal, Illinois. Dat bericht De Limburger.

Het bericht sluit aan op de informatie dat Rivian al ruim een jaar twee Nederlandse bv’s heeft: Rivian Europe en Rivian Netherlands. Die juridische eenheden zijn beide gevestigd in een kantoorunit aan de Weesperstraat in Amsterdam, zo blijkt uit het Handelsregister. Het als hoofdvestiging aangeduide Rivian Netherlands is sinds 20 november 2020 geregistreerd onder nummer 80956661. Rivian is in de VS begonnen met de productie van haar eerste elektrische bestelwagen, waarvan er 100.000 zijn besteld door Amazon, en van een pick-up truck. Rivian heeft echter ook ambities op de Europese markt, vertelde ceo Robert Scaringe vorig jaar aan Reuters.

Nederland

Zoals AM al eerder meldde kijkt de EV-nieuwkomer voor een Europese fabriek nadrukkelijk naar Nederland. Het bedrijf had eerder zijn oog laten vallen op Bristol in Groot-Brittannië maar de onderhandelingen daar lijken op niets uit te lopen. Nu is Rivian volgens het Financieel Dagblad in gesprek met het ministerie van economische zaken over een fabriek in ons land. Uit de informatie van De Limburger blijkt dat VDL Nedcar daarbij ook in het vizier is. VDL Nedcar heeft al een contract met het eveneens Amerikaanse Canoo maar of dat daadwerkelijk tot enige productie zal leiden is nog altijd onduidelijk.

Lees ook:
Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek