Lightyear ontvangt 3,8 miljoen euro subsidie voor ontwikkeling zonnedaken

Lightyear ontvangt een innovatiekrediet van 3,8 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met behulp van de financiering kan Lightyear in Venray een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen waarmee de capaciteit kan worden opgeschaald. Zo kan het bedrijf beter inspelen op de groeiende vraag naar zonnedaken op voertuigen.

Met het innovatiekrediet ondersteunt RVO het onderzoek naar en de productie van Lightyear’s innovatieve zonneceltechnologie. Om deze technologie nog verder te ontwikkelen, werkt het high-tech bedrijf ook samen met gerenommeerde partners zoals TNO. De nieuwe productiefaciliteit in Venray maakt het mogelijk om onderzoek, ontwikkeling en productie van de zonnetechnologie verder op te schalen, met als uiteindelijke doel om schone mobiliteit voor iedereen en overal ter wereld mogelijk te maken.

Erkenning

Hans Heijmans, Chief Operations Officer en Managing Director solar product bij Lightyear. “We zien het als een erkenning vanuit de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.” Marcel Segers, Senior Investment Manager bij RVO: “De toonaangevende technologie die Lightyear met dit project ontwikkelt heeft de potentie om een nieuwe toekomst in te luiden voor mobiliteit.

Lightyear onderzoekt momenteel verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere financiering voor Lightyear’s massamarkt model, die naar verwachting in 2025 in productie zal gaan.

Lees ook:
Lightyear: ‘Met zo min mogelijk auto’s, zoveel mogelijk kilometers rijden’

Lightyear ontvangt 3,8 miljoen euro subsidie voor ontwikkeling zonnedaken - Automobielmanagement.nl

Lightyear ontvangt 3,8 miljoen euro subsidie voor ontwikkeling zonnedaken

Lightyear ontvangt een innovatiekrediet van 3,8 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met behulp van de financiering kan Lightyear in Venray een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen waarmee de capaciteit kan worden opgeschaald. Zo kan het bedrijf beter inspelen op de groeiende vraag naar zonnedaken op voertuigen.

Met het innovatiekrediet ondersteunt RVO het onderzoek naar en de productie van Lightyear’s innovatieve zonneceltechnologie. Om deze technologie nog verder te ontwikkelen, werkt het high-tech bedrijf ook samen met gerenommeerde partners zoals TNO. De nieuwe productiefaciliteit in Venray maakt het mogelijk om onderzoek, ontwikkeling en productie van de zonnetechnologie verder op te schalen, met als uiteindelijke doel om schone mobiliteit voor iedereen en overal ter wereld mogelijk te maken.

Erkenning

Hans Heijmans, Chief Operations Officer en Managing Director solar product bij Lightyear. “We zien het als een erkenning vanuit de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.” Marcel Segers, Senior Investment Manager bij RVO: “De toonaangevende technologie die Lightyear met dit project ontwikkelt heeft de potentie om een nieuwe toekomst in te luiden voor mobiliteit.

Lightyear onderzoekt momenteel verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere financiering voor Lightyear’s massamarkt model, die naar verwachting in 2025 in productie zal gaan.

Lees ook:
Lightyear: ‘Met zo min mogelijk auto’s, zoveel mogelijk kilometers rijden’