SternFacilitair haalde een omzet van 820 miljoen, 9,2 procent hoger dan in het voorafgaande jaar. De totale brutowinst kwam uit op 44,7 miljoen wat een marge opleverde van 5,5 procent vergeleken met 4,8 procent in 2020.

Goedkeuring

Op 23 februari verleenden de aandeelhouders van Stern Groep N.V. goedkeuring voor de verkoop van alle kernactiviteiten (samengebracht in SternFacilitair B.V.) aan het Zweedse Hedin Mobility Group AB. Na voltooiing van de transactie zal de naam van Stern Groep N.V. wijzigen in PB Holding N.V., dat nagenoeg uitsluitend een 5,06 procent belang in certificaten van aandelen in Bovemij N.V. houdt.

Zevende speler

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “Volgende week ronden we de verkoop van SternFacilitair aan Hedin af en worden we samen de zevende speler in Europa. Daar zijn onze medewerkers best trots op, merken we. En deze schaalgrootte gaat ons ook helpen bij het aantrekken van nieuwe bevlogen mensen met een autohart. Ik kijk ernaar uit om samen met Hedin het succes van Stern verder uit te bouwen.”

Lees ook:
Groen licht voor overname Stern door Hedin