Stern maakt bijna 13 miljoen euro winst

Stern Groep heeft vorig jaar een operationele winst gerealiseerd van 12,9 miljoen euro. In 2020 werd nog 5,3 miljoen euro verlies geleden. Van de winst was 11,5 miljoen afkomstig van de ‘niet voort te zetten activiteiten’ ofwel het autobedrijf SternFacilitair dat verkocht is aan het Zweedse Hedin.

SternFacilitair haalde een omzet van 820 miljoen, 9,2 procent hoger dan in het voorafgaande jaar. De totale brutowinst kwam uit op 44,7 miljoen wat een marge opleverde van 5,5 procent vergeleken met 4,8 procent in 2020.

Goedkeuring

Op 23 februari verleenden de aandeelhouders van Stern Groep N.V. goedkeuring voor de verkoop van alle kernactiviteiten (samengebracht in SternFacilitair B.V.) aan het Zweedse Hedin Mobility Group AB. Na voltooiing van de transactie zal de naam van Stern Groep N.V. wijzigen in PB Holding N.V., dat nagenoeg uitsluitend een 5,06 procent belang in certificaten van aandelen in Bovemij N.V. houdt.

Zevende speler

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “Volgende week ronden we de verkoop van SternFacilitair aan Hedin af en worden we samen de zevende speler in Europa. Daar zijn onze medewerkers best trots op, merken we. En deze schaalgrootte gaat ons ook helpen bij het aantrekken van nieuwe bevlogen mensen met een autohart. Ik kijk ernaar uit om samen met Hedin het succes van Stern verder uit te bouwen.”

Lees ook:
Groen licht voor overname Stern door Hedin

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Stern maakt bijna 13 miljoen euro winst - Automobielmanagement.nl

Stern maakt bijna 13 miljoen euro winst

Stern Groep heeft vorig jaar een operationele winst gerealiseerd van 12,9 miljoen euro. In 2020 werd nog 5,3 miljoen euro verlies geleden. Van de winst was 11,5 miljoen afkomstig van de ‘niet voort te zetten activiteiten’ ofwel het autobedrijf SternFacilitair dat verkocht is aan het Zweedse Hedin.

SternFacilitair haalde een omzet van 820 miljoen, 9,2 procent hoger dan in het voorafgaande jaar. De totale brutowinst kwam uit op 44,7 miljoen wat een marge opleverde van 5,5 procent vergeleken met 4,8 procent in 2020.

Goedkeuring

Op 23 februari verleenden de aandeelhouders van Stern Groep N.V. goedkeuring voor de verkoop van alle kernactiviteiten (samengebracht in SternFacilitair B.V.) aan het Zweedse Hedin Mobility Group AB. Na voltooiing van de transactie zal de naam van Stern Groep N.V. wijzigen in PB Holding N.V., dat nagenoeg uitsluitend een 5,06 procent belang in certificaten van aandelen in Bovemij N.V. houdt.

Zevende speler

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “Volgende week ronden we de verkoop van SternFacilitair aan Hedin af en worden we samen de zevende speler in Europa. Daar zijn onze medewerkers best trots op, merken we. En deze schaalgrootte gaat ons ook helpen bij het aantrekken van nieuwe bevlogen mensen met een autohart. Ik kijk ernaar uit om samen met Hedin het succes van Stern verder uit te bouwen.”

Lees ook:
Groen licht voor overname Stern door Hedin

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over