‘Jongeren goed voor 11 procent nieuwe auto’s’

Ruim 55 procent van alle dit jaar nieuw geregistreerde auto’s komt op naar van een 55-plusser. Jongeren (tot 35 jaar) zijn goed voor 11 procent van alle registraties. Dat blijkt uit een analyse van vakblad Automotive op cijfers van RDC.

Van ongeveer 40 procent van alle registraties is de leeftijd van de bezitter bekend, de rest zijn zakelijke, verhuur en eigen registraties. Volgens Automotive is het marktaandeel van jongeren tot 35 jaar vooral gegroeid dankzij het toenemende succes van privélease. Ongeveer 1 op de 5 privéleaseauto’s is geregistreerd door volwassenen tot 35 jaar; 64 procent is tussen de 36-65 en 35 procent is ouder dan 65, zo blijkt uit statistieken van leasebranchevereniging VNA.

‘Jongeren goed voor 11 procent nieuwe auto’s’ - Automobielmanagement.nl

‘Jongeren goed voor 11 procent nieuwe auto’s’

Ruim 55 procent van alle dit jaar nieuw geregistreerde auto’s komt op naar van een 55-plusser. Jongeren (tot 35 jaar) zijn goed voor 11 procent van alle registraties. Dat blijkt uit een analyse van vakblad Automotive op cijfers van RDC.

Van ongeveer 40 procent van alle registraties is de leeftijd van de bezitter bekend, de rest zijn zakelijke, verhuur en eigen registraties. Volgens Automotive is het marktaandeel van jongeren tot 35 jaar vooral gegroeid dankzij het toenemende succes van privélease. Ongeveer 1 op de 5 privéleaseauto’s is geregistreerd door volwassenen tot 35 jaar; 64 procent is tussen de 36-65 en 35 procent is ouder dan 65, zo blijkt uit statistieken van leasebranchevereniging VNA.